„Rugsėjo 25 dieną įvyks Čečėnijos respublikos delegacijos, vadovaujamos respublikos vadovo Ramzano Kadyrovo, vizitas Baltarusijoje“, – sakė D. Mirončikas per spaudos konferenciją Minske ketvirtadienį.

Anot Užsienio reikalų ministerijos atstovo, per Čečėnijos lyderio susitikimus su Baltarusijos vadovybe bus aptarti aktualiausi dvišalio bendradarbiavimo klausimai bei keletas perspektyvių bendradarbiavimo sričių.

„Konkrečiai bus kalbama apie pramonės kooperacijos gilinimą, baltarusių gamybos krovininės, žemės ūkio ir keleivinės technikos pristatymą į Čečėnijos respubliką, agropramoninio komplekso bendradarbiavimo aktyvinimą. (Bus aptarta, kaip) didinti maisto produktų ir žemės ūkio produkcijos pristatymą ir pritraukti baltarusių specialistų projektuoti ir statyti objektus Čečėnijoje bei didinti statybinių medžiagų eksportą“, – sakė D. Mirončikas.

Geležiniu kumščiu valdantis daugiausia musulmonišką Čečėnijos regioną R. Kadyrovas yra ištikimas Rusijos prezidento Vladimiro Putino rėmėjas. Žmogaus teisių organizacijų aktyvistai kaltina jį pavertus Čečėniją savo asmenine valda, kurioje lyderis nevaržomai naudoja pagrobimus ir kankinimus, bet yra menkai kontroliuojamas Maskvos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)