Jau sulaukta ir pirmojo oficialaus Šiaurės Korėjos atsako JAV prezidentui. Jį pateikė Šiaurės Korėjos užsienio reikalų ministras Ri Yong Ho. Galima tik priminti, kad Šiaurės Korėja, atvirai nepaklusdama Jungtinių Tautų draudimui, ir toliau plėtoja branduolinę ir ginklų kūrimo programas.

„Yra toks posakis: „Šunys loja, o karavanas eina“, – pasakė Ri Yong Ho žurnalistams šalia Jungtinių Tautų būstinės Niujorke.

„Jei [D. Trumpas] manė nustebinsiąs mus šuns lojimu, jis akivaizdžiai svaičioja“, – pridūrė jis.

Priminsime, kad kalbėdamas apie Šiaurės Korėjos lyderį Kim Jong Uną JT auditorijai D. Trumpas pasakė: „Raketų žmogus vykdo savižudišką misiją tiek savo paties, tiek savo režimo atžvilgiu.“

Paklaustas, ką mano apie D. Trumpo sugalvotą Raketų žmogaus pravardę, Ri Yong Ho pasakė: „Man tiesiog gaila jo patarėjų.“

Pasak specialistų, ilgo nuotolio raketų ir branduolinę programas Šiaurės Korėja vykdo su neįtikėtinu pagreičiu.

Rugsėjo 3 d. ši šalis pati patvirtino, kad įvykdė šeštą ir kol kas galingiausią branduolinį bandymą.

Vos po kelių dienų Jungtinės Tautos paskelbė naujas sankcijas Šiaurės Korėjai, numatančias naftos importo ribojimą ir tekstilės eksporto draudimą. Taip bandoma atimti iš Šiaurės Korėjos galimybę gauti pajamų ir išsekinti jos kuro atsargas, reikalingas vykdant ginklų kūrimo programas.