Misijai vadovaujanti Alexandra Papadopoulou padėjo vainiką toje vietoje, kurioje buvo nušautas A. Šenavičius. Jo atminimas buvo pagerbtas tylos minute. Atminimo minėjime dalyvavo ir Zvečano savivaldybės atstovas bei Kosovo policijos regiono vadas Nenadas Djuricius.

„Lygiai prieš ketverius metus, mūsų kolega, Audrius Šenavičius, tragiškai žuvo. Šiandien išreiškiame pagarbą jo gyvenimui ir jo atsidavusiai tarnybai. (...) Mano mintys yra su jo žmona ir dviem sūnumis, kurie iki šiol neturi atsakymų į daugelį klausimų, susijusių su šia žmogžudyste“, - sakė A. Papadopoulou.

Europos išorės veiksmų tarnyba (EIVIT) A. Šenavičiaus gyvybės auką pagerbė iškaldama jo vardą atminimo akmenyje šalia kitų tarnybos metu žuvusių iš Europos Sąjungos šalių atvykusių pareigūnų. Taip yra siekiama priminti, kokią milžinišką kainą kartais tenka sumokėti ginant Europoje propaguojamas vertybes.

EULEX ir toliau intensyviai ieško bet kokios informacijos, galinčios padėti priversti A. Šenavičiaus mirties kaltininkus atsakyti už savo veiksmus. Net iš pažiūros nereikšmingos detalės tyrėjams gali pasirodyti itin svarbios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją