„Jei mes tik smerksime ir grasinsime, tai galbūt paversime priešais tuos, kuriems norime padaryti įtaką“, - pabrėžė S. Lavrovas. Rusija esą pirmenybę teikia pokalbiams su visomis šalimis.

Savo kalboje Jungtinėse Tautose (JT) D. Trumpas antradienį pagrasino Šiaurės Korėjai visišku sunaikinimu. Tokių pasisakymų jis girdėjo nesyk, sakė S. Lavrovas agentūrai TASS. „Mes neabejojame, kad JAV geba padaryti kažką labai destruktyvaus“, - pridūrė jis.

D. Trumpas Iraną pavadino niekšiška valstybe. Sunkiai ne vienerius metus ruoštą tarptautinį branduolinį susitarimą jis atmetė kaip vieną blogiausių kada nors pasirašytų susitarimų. S. Lavrovas pabrėžė, kad tai kelia nerimą. Rusija, anot jo, nori laikytis susitarimo. „Mes ginsime šį dokumentą ir saugosime šį konsensusą“, - kalbėjo ministras.

Kalbėdami apie Sirijos konfliktą, jis su R. Tillersonu aptarė galimybes bendrai kovoti su terorizmu, sakė S. Lavrovas. Viena vertus, Rusija esą pripažįsta JAV dalinių buvimą Vašingtono vadovaujamoje kovos su teroru koalicijoje. Tačiau antra vertus: „Jūs esate čia nekviestas svečias“, - sakė jis. Rusija pabrėžia, kad ji Sirijos pajėgas remia pakviesta vadovybės Damaske.