G. Schroederis priminė, kad nuo pat XVIII amžiaus Krymas priklausė Rusijai. „Galiu tik prognozuoti, kad nė vienas būsimas Rusijos prezidentas nesutiks atsisakyti Krymo“, – sakė jis.

Buvęs federalinis kancleris mano, kad Vokietijos ir Rusijos santykiams gresia atšalimas. „Daugelis rusų nusivylė Vokietijos vykdoma politika, o ypač su sankcijomis susijusiomis iniciatyvomis“, – aiškino G. Schroederis.

Jis, be kita ko, sukritikavo sprendimą dislokuoti Vokietijos pajėgas Baltijos šalyse, visiškai netoli Rusijos sienos, ir paragino šalies politikus nepaklusti Jungtinių Valstijų interesams. „Jungtinės Valstijos nėra suinteresuotos Rusijos sustiprėjimu, tačiau Europos, o ypač Vokietijos, interesai visiškai kitokie“, – sakė G. Schroederis.

Kalbėdamas apie Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, buvęs Vokietijos kancleris pareiškė, kad jų santykiai tebėra draugiški, net asmeninio pobūdžio, be to, tokie veikiausiai ir liks.

G. Schroederis Vokietijos federalinio kanclerio pareigas ėjo nuo 1998 iki 2005 metų. Jo vadovavimo metais buvo pasirašyta sutartis dėl Rusiją ir Vokietiją jungiančio dujotiekio „Nord Stream“ statybos.