Avarija įvyko rugsėjo 15 d. greitkelyje R21. Į generolo pulkininko mikroautobusą, lydimą karinės autoinspekcijos mašinų, trenkėsi lengvasis automobilis. Nukentėjusį A. Serdiukovą nuvežė į Šiaurės laivyno ligoninės reanimacijos skyrių, jam – sudėtinga kaukolės ir smegenų trauma ir stuburo lūžis.

Generolo pulkininko būklė sunki.

Nukentėjo ir 52 m. Oro desantinio pasirengimo vyriausiojo vado pavaduotojas generolas majoras Vladimiras Kočiotkovas.

Tyrimas parodė, kad tarnybinio mikroautobuso vairuotojas buvo blaivus, avarijos metu jis buvo nestipriai sužalotas. Šiuo metu sprendžiama, ar kelti baudžiamąją bylą.

Rusijos Gynybos ministerija „Interfax“ patvirtino informaciją apie avariją. Rusijos žinybos atstovas pranešė, kad A. Serdiukovo būklę medikai vadina patenkinama, jo gyvybei pavojus negresia.

Kaip buvo pranešama, A. Serdiukovas tapo Rusijos oro desantinių pajėgų vadu pernai, spalio 4 d.

Anksčiau jis vadovavo Pietinės karinės apygardos pajėgoms ir vadovavo Krymo užgrobimo operacijai 2014 m. pavasarį.

Jis vadovavo ir įgyvendino specialiąją operaciją, kai Rusijos kariai padėjo Krymo parlamentui priimti sprendimą dėl neteisėto referendumo rengimo. Referendumas dėl prisijungimo prie Rusijos buvo organizuotas per tris savaites, rašo inforesist.org.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (177)