Vėjo greitis siekė iki 260 km per valandą, stiprios liūtys tvindė namus Dominikos saloje, kai Marija pasiekė ją vėlų pirmadienio vakarą. Šios salos ministras pirmininkas Rooseveltas Skerritas savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė kelis įrašus apie Marijos šėlsmą.

„Praradome viską, ką galima įsigyti už pinigus. Vėjas negailestingas! Išgyvensime, jeigu tokia bus Dievo valia“, – tokia buvo pirmoji premjero žinutė socialiniame tinkle. Po kelių minučių jis parašė girdintis, kaip stichija nuo namų plėšia cinkuoto plieno stogus.

Netrukus salos premjeras prisipažįsta manantis, kad uraganas Marija apgadino ir jo namus. Trys iškalbingi žodžiai: „Baisu, baisu, baisu“.

Po pusvalandžio parašė išsamiau: „Nebėra mano stogo. Esu visiškai priklausomas nuo uragano malonės. Namai užtvindyti“. Po septynių minučių Dominikos premjeras nuramina rinkėjus esąs išgelbėtas.

Kol kas iš Dominikos salos nebuvo jokių oficialių pasisakymų apie tai, kiek ši sala patyrė žalos. Pranešama, kad saloje, kurioje gyvena apie 72 tūkst. žmonių, nutrūko radijo ryšys.

Juda toliau

Audra trumpam buvo susilpnėjusi iki 4 kategorijos, bet vėliau vėl sustiprėjo. Pasak sinoptikų, Marija turėtų pasiekti Mergelių salas ir Puerto Riką antradienio vakare ir trečiadienį.

Britų Mergelių salų ministras pirmininkas, Orlando Smithas, perspėjo: „mūsų šalos šiuo metu yra ypatingai pažeidžiamos“.

Tuo metu Puerto Rikas ruošiasi stipriausiam uraganui per beveik šimtmetį. Gubernatorius Ricardo Rosselo ragino salos gyventojus rasti saugias slėptuves. „Viskas rodo į tai, kad tai bus niokojanti ir katastrofiška jėga“, - sakė jis.