Tai yra jau 11-as ir geriausiai išsilaikęs Pirmojo pasaulinio karo, vykusio 1914–1918 metais, vokiečių povandeninis laivas, surastas Belgijos vandenyse, naujienų agentūrai AFP sakė Flandrijos jūrų instituto vadovas Janas Meesas.

Minimą laivą šią vasarą aptiko naras ir jūrų archeologijos ekspertas Thomas Termote. Visgi tiksli povandeninio laivo buvimo vieta laikoma paslaptyje, kad radinys nepritrauktų nepageidaujamo dėmesio.

„Tas povandeninis laivas yra neapgadintas; viskas tebėra uždaryta“, – sakė J. Meesas, remdamasis naro pasakojimu.

Manoma, kad tuo laivu plaukė 22 įgulos nariai ir jų vadas, laikraščiui „De Standaard“ sakė Vakarų Flandrijos provincijos gubernatorius Carlas Decaluwe.

„Visi liukai tebėra uždaryti. Tai gali reikšti, kad laivas dar nebuvo anksčiau rastas, o jo viduje yra ir 23 įgulos nariai“, – teigė jis.

Per Pirmąjį pasaulinį karą Vokietijos karinis jūrų laivynas Belgijos Zebriugės uoste laikė savo povandeninius laivus, naudotus trikdyti laivybai Šiaurės jūroje.

1918-ųjų balandį britų pajėgos bandė senais laivais užblokuoti kanalą šalia Zebriugės uosto ir taip išvengti vokiečių povandeninių laivų keliamos grėsmės.