„Maria“ iki uragano sustiprėjo sekmadienį. Meteorologai įspėjo, kad per ateinančias 48 valandas ji dar gerokai sustiprės ir praūš šalia daugelio salų, kurias nuniokojo uraganas „Irma“, taip pat gali smogti Puerto Rikui, Dominikos Respublikai ir Haičiui.

Įspėjimai apie artėjantį uraganą buvo paskelbti Gvadelupoje, Dominikoje, Sent Kitse, Nevyje, Montserate ir Martinikoje. Įspėjimai apie atogrąžų audrą paskelbti Antigvoje ir Barbudoje, Saboje, Sint Eustatijuje ir Sent Lusijoje.

Mergelių salos (JAV ir Didžiosios Britanijos valdos), Šventojo Martyno sala ir Angilijos salos paraginti išlikti budrūs ir stebėti audros pokyčius.

JAV Nacionalinis uraganų centras informavo, kad sekmadienį vėlai vakare audros „Maria“ vėjo gūsių greitis siekė 145 km per valandą. Audra, kurios centras buvo už maždaug 270 km į rytus-pietryčius nuo Dominikos, judėjo vakarų-šiaurės vakarų kryptimi 20 km per val. greičiu.

Centras nurodė, kad pirmadienį vėlai vakare uraganas turėtų priartėti prie Pavėjinių salų, kurioms gresia potvyniai – prognozuojama, kad vandens lygis netoli audros centro pakils nuo 1,2 iki 1,8 metro.

Į Pavėjines salas audra atneš smarkias liūtis – turėtų iškristi nuo 15 iki 30 cm kritulių. Ypač smarkiai turėtų lyti atokiuose rajonuose.

„Maria“ gali smogti ir Puerto Rikui, kuris smarkiai nenukentėjo per uragano „Irma“ šėlsmą, išskyrus tai, kad beveik visa sala buvo likusi be elektros.

Puerto Riko gubernatorius Ricardo Rossello (Rikardas Roseljas) informavo, kad pareigūnai įrengė maždaug 450 laikinų pastogių, kur nuo audros galėtų pasislėpti iki 68 tūkst., o susidarius nepaprastajai padėčiai – ir iki 125 tūkst. šios JAV teritorijos gyventojų.

Pasak gubernatoriaus, pirmadienį visose mokyklose buvo atšauktos pamokos, o valstybės tarnautojams leista dirbti tik pusę darbo dienos.

Dominikos Respublikoje pareigūnai paragino žmones išvykti iš vietovių, kuriose gali kilti potvynių, o žvejams nurodyta likti uostuose.

Tuo tarpu kiek toliau į šiaurę uraganas „Jose“ toliau juda šiaurės kryptimi palei JAV Rytų pakrantę, keldamas pavojingas bangas. Jis neturėtų pasiekti sausumos, tačiau pakrantėje nuo Delavero iki Menkių kyšulio Masačusetse paskelbtas atogrąžų audros pavojus.

„Jose“, kurio centras buvo už maždaug 465 km į pietryčius Hatersao kyšulio Šiaurės Karolinoje, judėjo 15 km per val. greičiu. Jo nešamo vėjo gūsių greitis siekė 150 km per valandą.

Ramiojo vandenyno atogrąžų audros „Norma“ grėsmė Meksikos Kaboso kurortui Kalifornijos pusiasalio pietuose, regis, atslūgo – meteorologai praneša, kad jos centras veikiausiai nepasieks sausumos.

Audros „Norma“ vėjo greitis siekia 85 km per valandą. Jos centras yra už maždaug 225 km į pietvakarius nuo Šventojo Luko kyšulio. Prieš dvi savaites šiam regionui smogė atogrąžų audra „Lidia“, užtvindžiusi daugybę gatvių, namų ir pareikalavusi mažiausiai keturių gyvybių.

Pietų Žemutinės Kalifornijos valstijos vyriausybė įrengė laikinų pastogių nuo audros ir pirmadienį atšaukė pamokas visose mokyklose.

Tuo tarpu audra „Lee“ Atlanto vandenyne susilpnėjo iki atogrąžų ciklono, o „Otis“ Ramiajame vandenyne sustiprėjo iki uragano. Nė viena šių audrų neturėtų pasiekti sausumos.