Interviu transliuotojui BBC metu prieš kitą savaitę JT Generalinėje Asamblėjoje vyksiantį susitikimą Antonio Guterresas teigė, kad antradienį kreipdamasi į tautą Ong San Su Či turi paskutinę galimybę sustabdyti puolimą.

JT generalinis sekretorius A. Guterresas sakė, kad jei lyderė nesiims veiksmų, tragedija bus siaubinga. JT įspėjo, kad puolimas gali prilygti etniniam valymui.

Mianmaras teigia reaguojantis į praėjusį mėnesį rohinjų kovotojų įvykdytas pražūtingas atakas ir neigia, kad yra taikomasi į civilius. Po atakų prieš policijos postus šiaurinėje Rachinų valstijoje, Mianmaro kariuomenė pradėjo savo operaciją.

Generalinis sekretorius dar kartą pakartojo, kad rohinjams turėtų būti leidžiama sugrįžti į namus.

Ne vienerius metus namų arešto sąlygomis gyvenusi Nobelio taikos premijos laureatė šiuo metu sulaukia didelės kritikos dėl rohinjų padėties. Kiek anksčiau de facto lyderė pareiškė nedalyvausianti JT Generalinės Asamblėjos susitikime Niujorke ir tvirtino, kad krizę iškraipo „didžiulis misinformacijos ledkalnis“.

Rugpjūčio 25 d. Arakano rohinjų gelbėjimo armijai (ARSA) atakavus kelis policijos postus, sulaukta karinio šalies kariuomenės atsako. Mianmaro kariuomenė teigia kovojanti su rohinjų teroristais. Į Bangladešą jau pabėgo keli šimtai tūkstančių musulmonų rohinjų.

Rohinjai - pilietybės neturinti, iš musulmonų sudaryta mažuma daugiausiai budistų gyventojų turinčiame Mianmare - teigia, kad šalies kariuomenė ir Rachinų valstijos budistai vykdo prieš juos brutalią kampaniją, degina jų kaimus.