Pastebėta tendencija, kad iš JK išvažiuoja kvalifikuoti darbuotojai, o tai itin neramina šalies valdžią.

Ketvirtadienį imigracijos ministras Brandonas Lewisas atviru laišku kreipėsi į europiečius, aukštino jų svarbą ir prašė neišvažiuoti.

„ES piliečiai padarė didžiulį poveikį mūsų socialiniam, ekonominiam ir kultūriniam JK gyvenimui. Jie atvyko čia su savo idėjomis, inovacijomis ir įgūdžiais, kuriais pasitiki mūsų verslas – nuo universitetų iki fermų.

Po referendumo premjerė, vidaus reikalų ministrė ir aš aiškiai deklaravome, kad norime, jog ES piliečiai liktų čia, o jų teisių apsauga bus mūsų prioritetas.

Mūsų vyriausybė jau patvirtino, kad nė vienas čia teisėtai gyvenantis europietis po „Brexit“ nebus priverstas išvažiuoti, sudarysime visas sąlygas jiems likti“, – „The Times“ išspausdintame straipsnyje rašė B. Lewisas.

Tuo tarpu Londone dieną prieš tai vyko protestai, kuriuose JK gyvenančių ES piliečių teises ginančios organizacijos dar kartą paragino šalies valdžią galų gale aiškiai pasakyti, ko galima tikėtis po 2019-ųjų kovo, kai JK pasitrauks iš bendrijos.

Vyriausybei priekaištauta, kad ji „Brexit“ derybose gali kaip koziriu pasinaudoti ES piliečiais ir daryti spaudimą ES grasindama europiečių teisių apribojimu JK.

Daugiau naujienų saviems Jungtinėje Karalystėje - tiesa.com.