Užpuolikai smogė vidurdienį: apšaudę vieną restoraną jie sėdo į automobilį ir susisprogdino jame prie netoliese buvusio patikros posto, sakė pareigūnai.

Pasak šaltinių saugumo pajėgose, užpuolikai buvo apsirengę kaip sukarintos šiitų grupuotės „Hashed al-Shaabi“ kariai. Ši grupuotė kartu su vyriausybės kariuomene ir policija kovoja prieš „Islamo valstybės“ (IS) džihadistus šiauriau Bagdado.

Nustatyta, kad abiejų išpuolių aukų buvo 52 žuvę ir 91 sužeistas žmogus, sakė Di Karo provincijos sveikatos tarnybos vadovo pavaduotojas Abdelis Husseinas al-Jabri; Nasirija yra šios daugiausia šiitų gyvenamos provincijos sostinė.

Jis perspėjo, kad aukų gali dar daugėti, nes daugelio sužeistųjų būklė yra sunki.

Per minėtą vietovę į šventuosius šiitams Nadžafo ir Karbalos miestus vyksta maldininkai ir lankytojai iš Irano, bet lig šiol Di Karo provincijoje didesnio smurto nebuvo.

Netrukus IS prisiėmė atsakomybę dėl šių išpuolių, kaip pranešė propagandinė IS agentūra „Amaq“. Pasak jos, išpuolius prie restorano ir patikros posto surengė keli mirtininkai sprogdintojai, nužudydami „dešimtis šiitų“.

Aukų skaičiumi ši IS ataka yra mirtingiausia Irake nuo liepos, kai vyriausybę palaikančios pajėgos išvarė džihadistus iš Mosulo.