Išvadoje teigiama, kad Lenkijos Respublika gali reikšti pretenzijas į Vokietijos Federacinės Respublikos kompensacijas, o teiginys, kad pretenzijos baigėsi ar joms suėjusi senatis, yra nepagrįstas.

Lenkijos vyriausybės 1953 metų pareiškimas dėl reparacijų išmokų atsisakymo esą yra antikonstitucinis ir pasiektas spaudžiant Sovietų Sąjungai. Be to, jis esą lietė tik Vokietijos Demokratinę Respubliką.

Lenkijos vyriausybės nariai praėjusiomis savaitėmis pasisakė už reikalavimus Vokietijai. Ministrė pirmininkė Beata Šydlo ketvirtadienį pabrėžė: „Lenkijai priklauso reparacijos, mes pasirengę jų reikalauti“.

Vokietijos vyriausybė tokius reikalavimus atmeta. Vyriausybės atstovas Steffenas Seibertas penktadienį sakė, kad Lenkija 1953 metais atsisakė tolesnių reikalavimų ir vėliau tai keliskart patvirtino.

Lenkijos užsienio reikalų ministras Witoldas Waszczykowskis pirmadienį pažymėjo, kad reikalingos tolesnės ekspertizės bei Lenkijos nuostolių Antrajame pasauliniame kare analizė. Tik tada esą vyriausybė turėtų užimti oficialią poziciją.