Remiantis naujienų agentūros AFP pranešimais, Z. R. al Huseinas pirmadienį griežtai sukritikavo akivaizdų sistemingą puolimą prieš rohinjų mažumą Mianmaro Rachinų valstijoje. Jo teigimu, nors negalima tikrai įvertinti dabartinės padėties Mianmare, rodos, jame vyksta etninis valymas. JT žmogaus teisių vadovas taip pat paragino vyriausybę užbaigti žiaurią karinę operaciją.

Praėjusį mėnesį Rachinų valstijoje prasiveržus smurtui, į Bangladešą pabėgo apie 294 tūkst. musulmonų rohinjų. Rugpjūčio 25 d. Arakano rohinjų gelbėjimo armija (ARSA) atakavo kelis policijos postus, žuvo 12 žmonių. Tai lėmė karinį šalies saugumo pajėgų atsaką.

Rohinjai - pilietybės neturinti, daugiausiai iš musulmonų sudaryta mažuma daugiausiai budistų gyventojų turinčiame Mianmare - teigia, kad šalies kariuomenė ir Rachinų valstijos budistai vykdo prieš juos brutalią kampaniją, degina jų kaimus.

Mianmaras atmeta tokius rohinjų kaltinimus, teigdamas, kad šalies kariuomenė kovoja su rohinjų teroristais ir nesitaiko į civilius.