R. Bransonas negyvenamą salą įsigijo 1978-aisiais ir per kelis dešimtmečius pavertė ją tikru rojaus kampeliu su prabangiais namais ir svečiams skirtais mažesniais, bet ne mažiau prabangiais nameliais.

Tačiau prabangi turtuolio vila atsidūrė šiomis dienomis regione siaučiančio galingo uragano Irma kelyje, iki 200 km per valandą greitį pasiekęs vėjas taip nusiaubė pastatą, jog jis laikomas „netinkamu gyvenimui“.

R. Bransonas su šeima audrą išgyveno užsidarę betoniniame rūsyje, skirtame vynui laikyti.

Nenukentėjo ir turtuolio aptarnaujantis personalas – visi šiuo metu nedidelėje saloje esantys žmonės buvo informuoti apie pavojų ir tam ruošėsi.

„Smagu matyti, kad visi Necker saloje esantys žmonės po uragano yra sveiki ir gyvi. Liūdna, kad dauguma pastatų yra suniokoti, o pagrindinis namas – negyvenamas“, – audrai praūžus socialiniame tinkle „Instagram“ pranešė R. Bransono sūnus Samas.

Saloje dažnai svečiuojasi pasaulio garsenybės. Neseniai čia viešėjo kadenciją baigęs JAV prezidentas Barackas Obama, anksčiau salos šeimininkas mėgavosi aktorės Kate Winslet, princesės Dianos ir kiti planetoje žinomi asmenys.

Irma grasina ir piečiausiai JAV valstijai Floridai ir gali smogti į tą dalį, kur prabangią savo žiemos rezidenciją ir golfo aikštyną yra įsirengęs šalies prezidentas Donaldas Trumpas.

Daugiau naujienų saviems Jungtinėje Karalystėje - tiesa.com.