Nam Sung Wookas, prižiūrėjęs Nacionalinės žvalgybos tarnybos Nacionalinio saugumo strategijos institutą nuo 2008 iki 2013 metų, taip pat įspėjo, kad vienintelis būdas sustabdyti vis labiau intensyvėjančias Šiaurės Korėjos provokacijas – „pašalinti“ jaunąjį diktatorių.

Kreipdamasis į susirinkusius politikus iš Korėjos laisvės partijos, Nam Sung Wookas paminėjo pavyzdį, kaip Kim Jong Unas rodė savo charakterį mokydamasis privačioje Šveicarijos mokykloje.

Nacionalinės žvalgybos tarnybos agentai slapta klausėsi Kim Jong Uno telefono ir girdėjo, kaip būdamas penkiolikos metų būsimasis Šiaurės Korėjos lyderis šaukė ant savo merginos, pranešė „The Korea Herald“.

„Buvau labai šokiruotas, sužinojęs, kaip Kimas keikė savo merginą telefonu, kai ši paprašė jo nustoti rūkyti, – sakė Nam Sung Wookas. – Tas grubus jo demonstruotas būdas privertė mane susimąstyti, kad, kai jis vieną dieną taps šalies „karaliumi“, situacija komplikuosis.“

Taip pat būta pranešimų, kad Kim Jong Unas „įniršo“ sužinojęs, kad jo dėdė ir mokytojas Jang Song Thaekas pasiūlė Kinijai remti perversmą, kurio metu jis būtų pakeistas jo netikru broliu Kim Jong Namu.

Nam Song Wookas teigia, kad Šiaurės Korėjos lyderio „ūmus ir beatodairiškas“ būdas reiškia, kad mažai tikėtina, jog jis liausis vis labiau provokuoti.

Pasak jo, naujausias Šiaurės Korėjos branduolinis bandymas „daugiausiai paaiškinamas Kimo laukiniu charakteriu“.

„Jeigu Kimas nebus pašalintas, šis klausimas tęsis“, – pridūrė Nam Song Wookas. Jis atkreipė dėmesį, kad iš šešių iki šiol atliktų Šiaurės Korėjos branduolinių bandymų keturis jaunasis lyderis nurodė įgyvendinti per mažiau nei šešerius savo paveldėtos lyderystės metus.

Nam Song Wookas taip pat pakomentavo, kodėl režimo įpėdiniu tapo būtent Kim Jong Unas, jauniausias iš trijų Kim Jong Ilo vaikų.

Kim Jong Namas, vasario mėnesį nužudytas Malaizijoje (beveik neabejojama, kad tai padaryta įsakius jo broliui),– prarado tėvo palankumą tuomet, kai 2001 metais buvo suimtas su suklastotu pasu, – tikėdamasis aplankyti Disneilendą, bandė patekti į Japoniją.

Pasak Nam Song Wooko, vidurinysis sūnus Kim Jong Cholas buvo atmestas, kai po automobilio avarijos jo organizmas ėmė gaminti per daug moteriškų hormonų.