Pirmadienį vakare numestose skrajutėse, kuriomis siekta Afganistano gyventojus paskatinti bendradarbiauti su saugumo pajėgomis, buvo pavaizduotas Talibano vėliavą laikantis šuo. Musulmonus įžeidė tai, kad vėliavoje užrašytos Korano eilutės atsidūrė šalia šuns, gyvūno, kuris didžiojoje dalyje musulmoniškojo pasaulio laikomas nešvariu.

„Vietos gyventojai labai nuliūdę dėl šio incidento ir nori, kad kaltininkai už tai atsakytų“, - sakė Parvano provincijos gubernatoriaus pavaduotojas Shahas Walis Shahids. Jis pridūrė, kad dėl šio incidento visoje provincijoje buvo numatytos demonstracijos.

Generolas majoras Jamesas Linderis išplatintame pareiškime atsiprašė, pripažindamas, kad „skrajutėse per klaidą buvo panaudotas tiek musulmonus, tiek patį islamą itin įžeidžiantis piešinys“. Kariškis patikino nuoširdžiai atsiprašantis už šią klaidą.

Per 16 metų trunkantį Afganistano karą JAV pajėgos patyrė sunkumų, mėgindamos įtikinti paprastus šalies gyventojus padėti joms nugalėti Talibaną. Afganistanas - itin konservatyvi šalis, ir dėl įtariamų šventvagysčių čia yra kilusios net riaušės.