Ukraina gavo prašymą paskelbti paiešką, sulaikyti ir išduoti Michailą Saakašvilį. Gruzijos vyriausiosios prokuratūros prašymas buvo skirtas Ukrainos teisingumo ministerijai ir Ukrainos generalinei prokuratūrai“, – antradienį spaudos konferencijoje Kijeve sakė jis.

S. Petuchovas pažymėjo, kad Gruzijos vyriausiosios prokuratūros duomenimis, M. Saakašvilis yra kaltinamas keturiose bylose, iškeltose dėl svetimo turto pasisavinimo, iššvaistymo ar užvaldymo ir piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

Teisingumo viceministras sakė, kad Tbilisio teismas 2014 metų rugpjūčio 2 dieną M. Saakašviliui skyrė kardomąją priemonę – sulaikymą, o 2014 metų rugpjūčio 4 dieną jis buvo paskelbtas ieškomu asmeniu.

Pasak S. Petuchovo, Gruzijos vyriausioji prokuratūra garantavo Ukrainos generalinei prokuratūrai, kad prašymu išduoti nesiekiama persekioti asmens dėl politinių motyvų ir kad M. Saakašvilis nebus patrauktas atsakomybėn dėl prašyme nenurodytų nusikaltimų, nebus išduotas trečiajai šaliai, ir jo teisės nebus pažeistos.

„Pagal … įstatymus Teisingumo ministerija persiunčia iš Gruzijos gautą prašymą … Ukrainos generalinei prokuratūrai patikrinti“, – sakė viceministras.

Liepos 26 dieną Ukrainos prezidentas Petro Porošenka išleido įsaką, kuriuo atėmė iš M. Saakašvilio Ukrainos pilietybę. Pats politikas tuo metu buvo JAV, o vėliau su ukrainietišku pasu atvyko į Lenkiją, iš kurios išvyko į Lietuvą. Šiuo metu jis yra Danijoje.

Rugpjūčio 16 dieną M. Saakašvilis paskelbė, kad rugsėjo 10 dieną grįš į Ukrainą per Krakovecio perėją Lvovo srityje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)