Kalbama, kad net artimiausi ir aukščiausius postus vyriausybėje užimantys bendražygiai nesutaria, kokią „Brexit“ strategiją būtina pasirinkti norint sklandžiai pasitraukti iš bendrijos, o kartu ir išlaikyti su ja gerus santykius ateityje.

O štai vienas konservatorius – EP narys Charlesas Tannockas – itin iškalbingu būdu pademonstravo savo pasibjaurėjimą „Brexit“: jis atsisakė JK pilietybės. Politikas pasinaudojo savo airiškomis šaknimis ir tapo ES narės Airijos piliečiu.

„Atkurti savo airiškas šaknis mane paskatino „Brexit“. Sąžiningai sakau – po referendumo man gėda būti britu dėl daugelio priežasčių. Esu ganėtinai piktas proeuropietiškas konservatorius, kuris aktyviai priešinosi „Brexit“ ir noriu likti Europoje, o airiškas pasas man šią teisę užtikrina“, – pasakojo leidiniui „The Irish Time“ Ch. Tannockas.

Politikas savo bendrapartiečius kaltino arogancijos ir nacionalizmo demonstravimu, pernelyg dideliu pasididžiavimu ir pasitikėjimu savimi, taip pat – triumfalizmu: elgesiu, kai manoma, jog viena sistema yra aukštesnė už kitas.

Ch. Tannockas yra tik vienas iš tūkstančių britų, kurie po referendumo pateikė paraiškas Airijos pilietybei gauti. Pernai tokių buvo 30 tūkst., o šių metų sausio-kovo mėnesiais – jau 50 tūkst.

Daugiau naujienų saviems Jungtinėje Karalystėje - tiesa.com.