Atvykėliai iš Lenkijos rasistinio išpuolio aukomis tapo Maidstono miesto vakarinės traukinių stoties platformoje. Tarp traukinio laukusių keleivių buvo ir Barry Bonneris, kuris išgirdęs imigrantus kalbant užsienietiškai ėmė garsiai ant jų rėkti, kad šie važiuotų namo, keikė juos, kumščiais daužė sau į krūtinę.

Niekas iš kitų platformoje buvusių žmonių nesustabdė išsišokėlio, o tai išvydęs stoties vadovas Robertas Mearsas paprašė vyriškio nurimti.

„Jis buvo agresyvus, atrodė neblaivus. Tai, ką vyras darė – tikras rasizmas, tai nepriimtinas ir nusikalstamas elgesys, įspėjau jį dėl to, liepiau palikti stotį. Jam nesutikus iškviečiau policiją“, – teisme liudijo stoties vadovas.

B. Bonneris iš pradžių neigė, kad yra rasistas, tačiau policijos pareigūnai liudijo ką kita – esą sulaikymo nuovadoje metu vyras kalbėjo, kad Anglijoje svetimšalių neturėtų būti.

„Čia yra Anglija. Jie atvažiuoja čia ir atima iš mūsų darbus. Šioje šalyje turėtų būti tik anglai“, – citavo įtariamąjį Britanijos transporto policijos seržantas Philipas Osafo.

Vėliau B. Bonneris pripažino pasielgęs netinkamai, bet teismui aiškino, jog jam tiesiog išsprūdo nuomonė. Blogą įspūdį apie svetimšalius jis susidaręs dėl to, kad dėl imigrantų iš Rytų Europos antplūdžio jis negali susirasti darbo.

Be to, vyras teisinosi esą lenkai pirmieji jį iškeikė ir sunervinę jį.

Vėliau, teismui pagarsinus jo biografiją, B. Bonneris vis dėlto pripažino, kad darbą susirasti jam sunku, nes jis neturi jokios kvalifikacijos, be to, ilgą laiką buvo priklausomas nuo narkotikų.

Britui už rasistinį išpuolį skirta 120 svarų sterlingų bauda bei įpareigojimas apmokėti 230 svarų siekiančias teismo išlaidas.

Po teismo posėdžio žurnalistai jį užfiksavo šaligatviu einantį su atidaryta alaus skardine rankoje.

Daugiau naujienų saviems Jungtinėje Karalystėje - tiesa.com.