D. Peskovas pareiškė, kad Rusijos prezidentas buvo nedelsiant informuotas apie FTB (Federalinio tyrimų biuro) atliktą kratą Rusijos prekybos atstovybėje Vašingtone. Rusijos prezidento atstovas spaudai pridūrė, kad šie Amerikos valdžios veiksmai kelia apgailestavimą.

D. Peskovas: „Akivaizdus tarptautinės teisės pažeidimas. Iš tiesų paminama tarptautinė teisė, imamasi veiksmų, kurie akivaizdžiai prieštarauja diplomatinių santykių konvencijai, tai negali nesukelti visiško nepritarimo.“

D. Peskovas pridūrė, kad krata Rusijos prekybos atstovybėje Vašingtone sukels tolesnį Rusijos ir JAV santykių degradavimą.

FTB pradėjo kratas Rusijos diplomatinėse atstovybėse JAV praėjusį šeštadienį po to, kai Donaldo Trumpo administracija nurodė uždaryti Rusijos konsulatą San Fransiske ir dar du padalinius Vašingtone ir Niujorke.

Vaizdo įraše, kuris buvo publikuotas oficialioje Rusijos Užsienio reikalų ministerijos „Twitter“ paskyroje, matoma, kaip FTB agentai įeina ir apieško pastatą Vašingtone ir San Fransiske.