Japonijos vyriausiasis ministrų kabineto sekretorius Yoshihide Suga žurnalistams sakė, kad nei „stebėjimo postuose visoje šalyje“, nei tiriant oro pavyzdžius, kuriuos po sekmadienio sprogimo paėmė oro pajėgos, „nebuvo užfiksuota nieko ypatinga“.

Kinijos aplinkos ministerija pirmadienį pranešė, kad radiacijos lygis prie jos sienos su Šiaurės Korėja taip pat yra normalus.

„Stebėjimo rezultatai rodo, kad šis Šiaurės Korėjos branduolinis bandymas kol kas nepadarė jokio poveikio mūsų šalies aplinkai ar visuomenei“, – savo oficialiame tinklapyje parašė ministerija.

Japonijos gynybos ministras Itsunori Onodera sekmadienį sakė, kad Tokijas pasiuntė lėktuvus, galinčius aptikti radioaktyviąsias daleles.

Nuogąstavimai dėl nuotėkio po Šiaurės Korėjos įvykdyto sprogimo, kurį Pchenjanas pavadino sėkmingu vandenilinės bombos bandymu, kilo Kinijos stebėtojams netrukus po pradinio žemės drebėjimo, kurį sukėlė sprogimas, užfiksavus antrą požeminį smūgį.

Pasak stebėtojų, antrą, 4,6 balo smūgį galėjo sukelti „kolapsas“ – uolienų virš požeminio sprogimo vietos įgriuvimas.

Sekmadienio sprogimas buvo daug galingesnis už visus ankstesnius Šiaurės Korėjos branduolinius bandymus; jį pajuto Kinijos miestų gyventojai ir už šimto kilometrų nuo Šiaurės Korėjos sienos.