Vilos „Segren“ pavadinimą gavęs vasarnamis pastatytas vaizdingoje 20 ha ploto vietovėje, Suomijos įlankoje esančioje Lodochny saloje. Šioje saloje 9-ajame praeito amžiaus dešimtmetyje buvo filmuotas per sovietinę televiziją rodyto kino apie Šerloką Holmsą variantas.

Kaip teigia A. Navalnas, vietovė yra gerai saugoma, ją juosia aukšta tvora, o vietiniams čia įžengti griežtai draudžiama.

„Visi įrodymai akivaizdžiai sufleruoja apie vieną iš V. Putinui būdingų korupcijos schemų. Asmeninis prezidento turtas yra užregistruotas per 17 pastarųjų metų neįtikėtinai praturtėjusių artimiausių jo draugų vardu“, – sako A. Navalnas komentuodamas vaizdo įrašą, kuris ketvirtadienį (rugpjūčio 31 d.) buvo peržiūrėtas beveik 2 mln. kartų. Toks reitingas buvo užfiksuotas nepraėjus nė 24 valandoms po įrašo paskelbimo kanale „YouTube“.

Žemės sklypas, ant kurio stovi pastatai, A. Navalno teigimu, yra išsinuomotas iš verslininko Sergejaus Rudnovo. Pastarasis yra V. Putino draugo sūnus. Jis yra dirbęs su žinomu Rusijos muziku, violončelės virtuozu Sergejumi Rolduginu – senu geru V. Putino bičiuliu, siejamu su Panamos dokumentuose minimomis lengvatinio apmokestinimo bendrovėmis bei 1,4 mlrd. svarų sterlingų (maždaug 1,5 mlrd. eurų) pinigų srautais.

Kiek anksčiau šį mėnesį naujienų kanalas „Dožd“ atliko žurnalistinį tyrimą, kuriuo buvo siekiama išsiaiškinti, kam priklauso vila „Selgren“. Tada buvo paskelbti paslaptingojo vasarnamio vidaus patalpų brėžiniai, iš kurių tapo aišku, kad viloje įrengtas didžiulius baseinas, taip pat yra prabangiais baldais apstatytas kabinetas, ant kurio sienos – auksu spindintis Rusijos herbas – dvigalvis erelis.

Kanalas „Dožd“ pranešė, kad su vasarnamio statyba susiję reikalai buvo pradėti tvarkyti ne anksčiau kaip 2010 metais. Prezidentas jau bent kartą yra čia ilsėjęsis.

Kremlius kol kas nepakomentavo šios žiniasklaidoje pasklidusios informacijos.

Vila „Selgren“ – ne vienintelis su V. Putino vardu siejamas vasarnamis. Keletas buvusių Kremliaus darbuotojų yra nurodę, kad Rusijos lyderis naudojasi ir netoli Juodosios jūros pakrantės esančia prabangia rezidencija.

Oficialios deklaracijos - kuklios

Kaip rodo oficialios deklaracijos, V. Putinas pernai uždirbo 8,858 mln. rublių (apie 146 tūkst. eur), 2015 metais Rusijos vadovo pajamos sudarė 8,891 mln. rublių (147 tūkst. Eur).

2015 metais V. Putinas nusprendė sumažinti savo algą 10 procentų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (312)