Šiuo metu esą svarstomos 5-7 kandidatūros. Kaip teigia laikraščio pašnekovas, trys iš jų yra iš partijos „Teisingoji Rusija“: Rusijos moterų socialdemokratinės sąjungos pirmininkė Natalija Velikaja, Nacionalinio tėvų komiteto lyderė Irina Volynec ir partijos centrinės valdybos narė Irina Peteliajeva.

Kalbama ir apie politikės, nepriklausančios nė vienai šalies politinei jėgai, kandidatūrą, o apie tai daugiau informacijos turi šalies prezidento administracijai artimas šaltinis.

„Tiesiog idealus variantas būtų Ksenija Sobčiak, įkūnijanti šiuolaikinės jaunos moters įvaizdį, moters, kuri norėtų eiti į politiką“, – rašo „Vedomosti“, remdamasis dar vienu šaltiniu.

„Protinga, ryški, įdomi, ne visais aspektais atitinkanti tipiškos rusės moters įvaizdį. Klausimas, ar ji tam ryžtųsi“, – pasakoja šaltinis.

Moters dalyvavimas 2018 metų Rusijos prezidento rinkimuose į jų scenarijų įneštu bent kiek dramos, pabrėžia politologas Konstantinas Kalačiovas.

Deja, kol kas realiausias variantas – vadinamosios senosios gvardijos dalyvavimas, parlamentinių partijų lyderių kova.

Jeigu būtų kitų variantų, jie jau būtų ėmęsi veiksmų, skeptiškai situaciją vertina Socialinių tyrimų instituto darbuotojas Andrejus Koliadinas.

Be to, moterų dalyvavimas prezidento rinkimuose atkreiptų daugiau dėmesio į šalies vadovo rinkimus ir pademonstruotų, kad rinkimų kampanija nediskriminuoja moterų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)