Pirmųjų įtarimų, kad Ir Sol Ju laukiasi, kilo dar 2016 metais, kai ji staiga liovėsi rodytis viešumoje. Pirmosios svarbiausios Šiaurės Korėjos poros atžalos pasaulį išvydo atitinkamai 2010 ir 2013 metais. Iki šiol neaišku, ar Šiaurės Korėjos lyderis jau turi įpėdinį: niekas nežino nei pirmojo, nei trečiojo vaiko lyties.

Žinoma tik tiek, kad antroji atžala – mergaitė, kurios vardas Kim Ju Ae. Apie tai 2013 metais per interviu britų dienraščiui „Guardian“ prasitarė jaunojo Šiaurės Korėjos lyderio bičiulis, buvęs Jungtinių Valstijų krepšininkas Dennisas Rodmanas.

Jis pasakojo, kaip pastarojo vizito Šiaurės Korėjoje metu „šauniai praleido laiką“ su Kimų šeima. Patį Kim Jong Uną jis pavadino „puikiu tėvu“, o jo šeimą – „nuostabia“.

Kam toks paslaptingumas?

Šiaurės Korėjos žiniasklaida praktiškai neskelbia jokios informacijos, susijusios su šalies valdžia. Apie Kim Jong Uno vaikystę žinoma mažai. Pirmą kartą viešumoje jis pasirodė 2010 metų rugsėjį, o neilgai trukus mirė tėvas, tad teko užimti jo vietą.

Net ir tiksli jo gimimo data laikoma paslaptyje. Spėjama, kad jis gimė 1983 arba 1984 metais.

Jo senelis – Šiaurės Korėjos įkūrėjas Kim Il Sungas – gana dažnai pasirodydavo viešumoje kartu su savo žmona, pora mėgdavusi fotografuotis su vaikais.

Kim Jong Uno tėvas ir pirmtakas valdžioje Kim Jong Ilas buvo kiek nuosaikesnis ir žymiai uždaresnis. Remiantis nepatvirtintais duomenimis, jis turėjo mažiausiai keturias žmonas, tačiau visas jas saugojo nuo visuomenės akių. Žinoma tik tiek, kad Kim Jong Ilas turėjo tris sūnus ir dukrą.

Pirmą kartą Šiaurės Korėjos žiniasklaida „pilietę Ri Sol Ju“ kaip Kim Jong Uno žmoną įvardijo 2012 metais. Paprasčiausiai neturėjo kito pasirinkimo, nes pradėjo sklisti patys įvairiausi gandai, kas ta moteris, šalies lyderį lydinti oficialiuose renginiuose. Spėliojama, kad poros vestuvės galėjo įvykti dar prieš trejus metus.

Sudėtinga paveldėjimo linija

Jaunesnysis Kim Jong Ilo sūnus nebuvo laikomas paveldėjimo linijos favoritu, tačiau aplinkybės susiklostė taip, jog po tėvo mirties būtent jam teko tapti naujuoju Šiaurės Korėjos vadovu.

Sudėtingi šeimos santykiai imti plačiai aptarinėti po Kim Jong Uno brolio nužudymo Malaizijos oro uoste šių metų vasarį. Internete pasirodė mįslingas vaizdo įrašas, kurio autorius, kaip teigiama, Kim Jong Namo sūnus, o tai ir vėl paskatino spėliones, kas gi turėtų būti tikrasis Šiaurės Korėjos vadovas.

2013 metų rugpjūtį buvo peržiūrėti Šiaurės Korėjos valstybės valdymo aparato principai. Į juos buvo įtrauktas Kimų šeimos pirmumo principas, sudarantis pagrindą dinastinio valdymo įteisinimui.

Kalbama, kad Malaizijoje nužudytas Kim Jong Namas apie šalies vadovo pareigas niekada negalvojo, o paskutinius gyvenimo metus iš širdies mėgavosi gyvenimu emigracijoje.

Kas ta Kim Jong Uno žmona?

Apie pačią Ri Sol Ju praktiškai nežinoma nieko, nors kurį laiką gana intensyviai sklandė gandai, jog moteris buvo dainininkė ir Šiaurės Korėjos vadovo Kim Jung Uno dėmesį atkreipė būtent scenoje.

Šiaurės Korėjoje tikrai yra artistė tokiu vardu ir pavarde, tačiau oficialaus patvirtinimo, jog būtent ji ir yra šalies lyderio sutuoktinė, niekada nebuvo.

Vienintelė priežastis, kodėl stebėtojai padarė išvadą dėl trijų vaikų Kim Jong Uno šeimoje, mįslingas jo sutuoktinės dingimas iš viešojo gyvenimo ir toks pat netikėtas atsiradimas. Jokių oficialių patvirtinimų apie atžalas nebuvo.

Vakarietiškas aprangos stilius ir tai, kaip žaviai ir nerūpestingai jauna moteris jaučiasi viešumoje, leidžia pirmąją Šiaurės Korėjos lyginti su Vakarų šalių lyderių žmonomis.