Pirmadienį, vykdant paliaubų susitarimą, iš Libano ir Sirijos pasienio regiono pradėta evakuoti šimtus IS kovotojų. Jie turėjo pasiekti grupuotės kontroliuojamą miestelį, esantį netoli rytinės Sirijos sienos su Iraku.

„Užkietėję ISIS teroristai turėtų žūti mūšio lauke, o ne būti per visą Siriją vežami link sienos su Iraku, tam negavus Irako sutikimo“, - socialiniame tinkle „Twitter“ rašė JAV prezidento pasiuntinys su IS kovojančioje koalicijoje Brettas McGurkas.

„Mūsų koalicija padės užtikrinti, kad šitie teroristai niekada neįžengtų į Irako teritoriją ar nepabėgtų iš nykstančio savo „kalifato“ likučių“, - pridūrė B. McGurkas.

Koalicijos atstovas Ryanas Dillonas AFP trečiadienį patvirtino, kad JAV vadovaujamas antskrydis užblokavo vilkstinei kelią.

„Siekdami užkirsti kelią vilkstinei judėti toliau į rytus, kelyje išmušėme duobę ir sunaikinome vieną tiltą“, - sakė koalicijos atstovas.

„IS yra visuotinė grėsmė. Teroristų perkėlimas iš vienos vietos į kitą, kad ten su jais tvarkytųsi kiti, nėra ilgalaikis sprendimas“, - pridūrė R. Dillonas.

Planą evakuoti kovotojus sudarė IS ir galingas Libano šiitų judėjimas „Hezbollah“. Jis įsikišo į kaimyninėje Sirijoje vykstantį karą, kad paremtų Damasko vyriausybę.

„Hezbollah“ Sirijos pusėje savaitę kovėsi su Libano ir Sirijos pasienyje veikusiais IS kovotojais. Šis puolimas sutapo su Libano pajėgų atakomis, vykdytomis iš Libano teritorijos.

Mūšiai baigėsi sekmadienį, paskelbus apie susitarimą, pagal kurį IS pajėgos turėjo būti pergabentos kelis šimtus kilometrų, prie rytinės Sirijos sienos su Iraku.