Bandymą atliko JAV Priešraketinės gynybos agentūra (MDA) ir JAV karinis jūrų laivynas iš eskadrinio minininko „USS John Paul Jones“ jūrinio bazavimo priešraketinės gynybos sistemos, praėjus dienai po Šiaurės Korėjos akibrokšto, kai jos paleista balistinė raketa praskriejo virš Japonijos.

Per operaciją valdomosios raketos SM-6 numušė vidutinio nuotolio balistinę raketą, paleistą iš Ramiojo vandenyno raketų bandymų poligono Havajų Kauajo saloje. Taikinys buvo susektas panaudojant eskadrinio minininko radarą AN/SPY-1.

Šis bandymas atliktas tvyrant didelei įtampai su Šiaurės Korėja dėl Pchenjano ginklavimosi programų.

Tuo metu Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas žada paleisti virš Japonijos daugiau raketų ir tvirtina, kad antradienį buvęs bandymas tik „pakelia uždangą“. Jis nepaiso griežto Jungtinių Tautų pasmerkimo ir JAV grasinimų, kad tokie Pchenjano veiksmai gali susilaukti atsako.

Pasak MDA, trečiadienio bandymas padidina priešraketinės gynybos sistemos AEGIS jūrinio komponento „pajėgumus numušti balistines raketas jų paskutinėje stadijoje“.

„Mes toliau tobulinsime gynybos nuo balistinių raketų technologijas, kad ir toliau lenktumėme augančią grėsmę“, – sakoma MDA vadovo generolo leitenanto Samo Greaveso pareiškime.

Jau antras kartą SM-6 raketa sėkmingai numušė vidutinio nuotolio balistinę raketą.

JAV ir Japonija nuo 2006-ųjų drauge tobulina iš laivų leidžiamas SM-3 raketas, kurios yra priešraketinės gynybos sistemos AEGIS dalis.