Kaip teigiama pranešime, meškos ardo avilius, o jų grėsmę juntantys kaimelio gyventojai yra tiek įbauginti, kad vakarais ir naktį vengia išeiti iš namų, mat puikiai žino, kad susidūrimas su grobuonimi gali būti lemtingas. Norėdami bent kiek sumažinti meškų daromą žalą, avilius Lozovatkos gyventojai apvijo spygliuotąja viela, o medžius nukabinėjo tuščiomis skardinėmis nuo alaus: sujudintos jos ima žvangėti, todėl žmonės žino, kad netoliese slankioja meška.

Lozovatkoje gyvenantis Piotras Paškevičius papasakojo žurnalistams, kaip visiškai neseniai jam pačiam teko susidurti su meška. „Ji išėjo į kelią, atsistojo ant užpakalinių kojų ir stovi. Mane, žinoma, apėmė baimė. Kokias tris minutes pastovėjusi meška nuėjo šalin“, – prisimena P. Paškevičius.

Lozovatka yra per du kilometrus nuo sienos su Rusija esantis Baltarusijos kaimas. Meškų šioje vietovėje pagausėjo po 2015 metais kilusių gaisrų, nuniokojusių gana didelius kaimyniniuose Smolensko srities regionuose vešėjusių miškų plotus. Kaip teigia vietinio miškų ūkio darbuotojai, prieš gerą dešimtmetį po Lozovatkos apylinkes bastėsi tik viena meška, o dabar jų čia – ne mažiau kaip 35.

Rugpjūčio 11 d. Sosvos (gyvenvietė Sverdlovsko srityje, Rusijoje) gyventojas Aleksandras Lopachinas sugebėjo neturėdamas jokio ginklo apsiginti nuo miške jį užpuolusios meškos. Meška, su kuria grybaujant netoli Košai kaimelio teko susidurti 44-erių metų vyrui, buvo ne viena, o su jaunikliu. Žvėris puolė žmogų, veikiausiai, norėdamas apginti savo jauniklį. Vis dėlto vyras kairiąja ranka sugriebė mešką už galvos, o dešiniąja ėmė vanoti ją per snukį. Gavusi tokį atkirtį, meška paleido grybautoją ir nubėgo gilyn į mišką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)