„Apie 10 val. (vietos, 8 val. 30 min. Lietuvos laiku) mirtininkas detonavo savo sprogmenis netoli vieno privataus banko, arti Masudo aikštės. Daugiau detalių (bus paskelbta) vėliau“, – naujienų agentūrai AFP sakė Vidaus reikalų ministerijos atstovas Najibas Danishas.

Jo „Twitter“ žinutėje sakoma, kad per šį išpuolį žuvo keturi žmonės.

Sprogimas driokstelėjo maždaug tuo metu, kai daug pareigūnų turėjo ateiti atsiimti atlyginimų prieš šią savaitę musulmonų švenčiamą Id al Adhą (Aukojimo šventę).

Sprogdinimo taikiniu tapęs privatus Kabulo bankas paprastai išmoka atlyginimus saugumo pajėgų nariams ir vyriausybės darbuotojams.

Afgano televizijos parodytuose reportažuose matyti nuniokotas banko pastato fasadas.

Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas Waheedas Majrohas (Bahidas Madrohas) sakė naujienų agentūra AFP, kad į Kabulo ligonines atvežtas mažiausiai vienas lavonas ir aštuoni sužeistieji.

Sprogimas driokstelėjo į Masudo aikštę vedančioje gatvėje, kur įsikūrę daug bankų ir parduotuvių. Netoliese yra Jungtinių Valstijų ambasada ir Kabulo diplomatinis rajonas.

Už šį išpuolį atsakomybės kol kas niekas neprisiėmė, bet Talibanas pastarosiomis savaitėmis šalyje surengė jau ne vieną pražūtingą ataką.

Kai JAV prezidentas Donaldas Trumpas praeitą savaitę paskelbė uždegęs žalią šviesą pasiųsti į Afganistaną daugiau amerikiečių karių, Talibanas pažadėjo, kad ši šalis taps užsienio pajėgų „kapinėmis“.