Remiantis britų laikraščio „Sunday Telegraph“ publikacija, per šiais metais atliktą eksperimentą ekstremistų veiksmus imituojantys policijos pareigūnai į Parlamento pastatą pabandė patekti iš upės pusės: jie valtimi priplaukė prie Vestminsterio rūmų ir pamėgino užimti Bendruomenių rūmų posėdžių salę.

Parengties ekstremalioms situacijoms testu pramintas eksperimentas buvo atliktas kaip vienas iš Didžiosios Britanijos policijos vykdytų su saugumu susijusių tyrimų, praėjus penkiems mėnesiams po pačioje Vestminsterio rūmų pašonėje įvykdyto teroristinio išpuolio.

Tąsyk Khalidas Masoodas, prieš tai automobiliu rėžęsis į Vestminsterio tiltu ėjusius pėsčiuosius, prasibrovė į Parlamento rūmų teritoriją ir subadė čia patruliavusį policininką. Po akimirkos kruvino incidento kaltininkas buvo nukautas policijos pajėgų.

Kaip teigia išsamios informacijos apie teroristinio išpuolio imitaciją turintys šaltiniai, eksperimentas įrodė, kad Bendruomenių rūmų posėdžių salę teroristai galėtu pasiekti vos per penkias minutes. Policija nurodė, kad tokiu atveju mirtinas pavojus iškiltų daugiau nei šimtui Parlamento narių.

„Sunday Telegraph“ straipsnyje taip pat užsimenama, kad nuo šiol įėjimą iš upės pusės saugo gerai ginkluoti apsaugos pareigūnai, o siekiant eliminuoti saugumo strategijų spragas ketinama iš naujo išduoti per 15 tūkst. apsaugos darbuotojams įteikiamų leidimų.