Apie tokią sąskaitą paskelbė žurnalas „Le Point“, ją penktadienį patvirtino Prancūzijos prezidentūra. Skelbiama, kad minėta suma buvo sumokėta laisvai samdomai makiažo specialistei, kuri dirbo su prezidentu nuo pat gegužės vidurio, kai jis pradėjo eiti savo pareigas.

Beveik visa Prancūzijos žiniasklaida ir dabartinio prezidento oponentai atkreipė dėmesį į šias dvi sąskaitas – 10 tūkst. ir 16 tūkst. eurų. Jos, beje, priminė, kad plinkantis ankstesnis prezidentas Francois Hollande'as taip pat buvo priverstas pripažinti, kad samdė kirpėją, kuriam kas mėnesį mokėjo beveik 10 tūkst. eurų atlyginimą iki mokesčių.

„Tuo metu, kai Prancūzija plūkiasi, Macronas savo veidui išleidžia 23 minimalius atlyginimus“, – tviteryje parašė kraštutinių dešiniųjų strategas Florianas Philippot.

Šaltinis prezidentūroje televizijai BFM sakė, kad ateityje tokios išlaidos bus „gerokai sumažintos“. Be to, jis pažymėjo, kad ankstesni prezidentai – ir F.Hollande‘as, ir dešiniųjų atstovas Nicolas Sarkozy – makiažui išleido daugiau.

Didžiosios Britanijos laikraščiui „The Telegraph“ grožio tema rašanti tinklaraštininkė net pasiūlė kelis patarimus dėl vyriškos kosmetikos, straipsnyje pavadinimu „Kaip prezidentas Macronas galėtų sutaupyti 8 tūkst. svarų per mėnesį makiažui“.

Daug vyrų politikų Vakaruose naudoja skystą pudrą prieš pasirodymus, kad lempų ar fotoaparatų blyksčių šviesose neatrodytų per daug išblyškę. Taip pat naudojamas ir paakių maskuoklis, kad nebūtų matomi tamsūs nuovargio ratilai.

Pranešimas apie didelę makiažo sąskaitą pasirodė jauniausiam Prancūzijos prezidentui itin nepalankiu metu: nuo jo prezidentavimo pradžios smarkiai krito jo populiarumo reitingai. Neseniai atlikta apklausa parodė, kad tik 37 proc. prancūzų yra patenkinti prezidento darbu.