„Laikome tai teroristine ataka“, – sakė prokuratūros atstovė ir pridūrė, kad užpuolikas „mirė“.

Socialiniuose tinkluose išplatintose nuotraukose matoma aptverta teritorija, bei dirbantys policijos pareigūnai ir medikai.

Kaip skelbia BBC, įvykio liudininkai teigia girdėję šūvį. Kol kas neaišku ar įtariamasis išgyveno, po į jį paleistos kulkos. Kai kurie liudininkai tikina, kad girdėjo keletą šūvių. Išpuolis įvyko Emile Jacqmain bulvare, pačiame Briuselio centre, apie 20 val. 20 min. vietos (21 val. 20 min. Lietuvos)laiku.

Dienraščio „Le Soir“ portalas citavo federalinę ir sostinės policiją, informavusią, kad nei vienas iš karių veikiausiai nebuvo sunkiai sužeisti.

Belgijos žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad vienas iš patruliavusių karių buvo sužeistas į ranką, o kitas - į galvą.

Pranešama, kad 30-ies įtariamasis somalietis, kurio tapatybė neatskleidžiama, žvalgybai nebuvo žinomas ir siejamas su teroristine veikla.

„Briuselyje įvykdyta ataka prieš karius, – naujienų agentūrai AFP sakė federalinės policijos atstovai. – Įvykio vietoje buvę kariai reagavo.“

„Padėtis valdoma“, – Belgijos žiniasklaida citavo federalinės policijos pranešimą. Pareigūnai pridūrė, kad užpuolikas buvo "neutralizuotas".

Įvykio vietoje dirba tyrėjai; ten nuvyko sostinės meras Philippe'as Close.

Belgijos premjeras Charlie Michelis pareiškė palaikymą sužeistiems kariams.

„Visiškai palaikome mūsų karius. Mūsų saugumo tarnybos išlieka budrios“, – sakoma vyriausybės vadovo „Twitter“ žinutėje.

Kaip rašo nacionalinis transliuotojas RTBF, užpuolikas per ataką turbūt šaukė „Allahu Akbar“ (Dievas visų didžiausias). Pranešime sakoma, kad jis buvo sunkiai sužeistas ir išvežtas į ligoninę.

Pastaruoju metu Briuselio gatvėse patruliuoja nemažai ginkluotų karių, norint apsaugoti miestą nuo teroristinių išpuolių.