Ketvirtadienį Mavis Wanczyk sakė, kad išsipildė jos svajonė ir ji nedelsdama išėjo iš darbo ligoninėje, kur dirbo pastaruosius 32 metus.

Moteris pasakojo, kad laimėti loterijos prizą buvo jos „nepasiekiama svajonė“ – ji niekuomet netikėjo, kad vieną dieną galės mesti savo darbą ligoninėje „Mercy Medical Center“, kur kelis dešimtmečius rūpinosi ligoniais.

Tačiau ketvirtadienį M. Wanczyk svajonė virto realybe.

„Paskambinau jiems ir pasakiau, kad negrįšiu“, – juokdamasi sakė moteris per spaudos konferenciją, kurią surengė Masačusetso valstijos loterija.

„Ruošiuosi pasislėpti savo lovoje!“ – sakė ji, paklausta, kaip planuoja atšvęsti įspūdingą laimėjimą.

M. Wanczyk išsirinko laimingus skaičius, tarp kurių buvo jos šeimos narių gimimo dienos, ir nusipirko bilietą vienoje parduotuvėje nedideliame Čikopio mieste, esančiame apie 160 km į vakarus nuo Bostono. Moteris sakė, kad tai buvo „šansas, kuriuo privalėjau pasinaudoti“.

„Buvau ten ir nusprendžiau nusipirkti jį dėl sėkmės“, – plačiai šypsodamasi ir kramtydama gumą sakė M. Wanczyk, kurią į spaudos konferenciją atlydėjo motina ir dvi seserys.

Praėjusių metų lapkritį žuvo jos vyras ir vaikų tėvas, buvęs ugniagesys Williamas Wanczykas. Masačusetso Amhersto mieste autobuso laukusį vyriškį mirtinai partrenkė didžiuliu greičiu lėkęs vilkikas, kurio vairuotojas pasišalino iš įvykio vietos, tačiau vėliau buvo sučiuptas.

Trečiadienį loterijos „Powerball“ atstovai sakė, kad tai „didžiausias vieno bilieto laimėtas „aukso puodas“ ir didžiausias loterijos piniginis prizas, atiteksiantis vienam žmogui“.

758,7 mln. dolerių „aukso puodas“ buvo didžiausias „Powerball“ prizas nuo 2016-ųjų sausio, kai rekordinę 1,6 mlrd. dolerių (1,37 mlrd. eurų) sumą pasidalijo trys laimingieji iš Kalifornijos, Floridos ir Tenesio valstijų. Kiekvienas jų gavo po 528,8 mln. dolerių (450,4 mln. eurų).

Parduotuvė, kurioje buvo nupirktas laimingas bilietas, gaus 50 tūkst. dolerių (42,6 tūkst. eurų) atlygį, kurį ji savo ruožtu pažadėjo paaukoti labdarai.

M. Wanczyk galės pasiimti laimėjimą dalimis per 30 metų laikotarpį arba gauti visą sumą iškart, bet tokiu atveju laimėjimo suma būna mažesnė – po mokesčių ji turėtų siekti 336 mln. dolerių (286,2 mln. eurų).

Loterija „Powerball“ žaidžiama 44 valstijose, Vašingtone, Puerto Rike ir JAV Mergelių Salose. Įvairiose vietose loterijos bilieto kaina svyruoja nuo 2 iki 3 dolerių (1,7-2,6 euro).