Propagandiniame filmuke rodomas JAV prezidentas Donaldas Trumpas, žiūrintis į kapinių kryžius, ir liepsnų apimtas JAV viceprezidentas Mike‘as Pence‘as. Keturių minučių trukmės filmuke taip pat demonstruojama, kaip į Guamo salą skrieja vidutinio nuotolio Šiaurės Korėjos balistinės raketos.

„Amerikiečiai gyvens nuolatinėje baimėje. Juos dieną ir naktį kankins nežinomybė dėl „Hwasong-12“ raketų, nes jie nežinos, kada jos bus paleistos – tai gali nutikti be kada. Jie drebės iš baimės“, – teigiama viename iš filmuko prierašų, skelbia naujienų agentūra „Yonhap“.

„Mes norime, kad JAV politikai gerai pagalvotų apie neišvengiamus (karo) padarinius. Šiuo atveju laikas nėra amerikiečių sąjungininkas“, – teigiama prieraše prie JAV gynybos sekretoriaus Jameso Mattiso nuotraukos.

Jungtinės JAV ir Pietų Korėjos karinės pratybos tęsiasi ir antradienį, tad Šiaurės Korėja tik dar labiau griežtina savo toną, teigdama, kad Jungtinės Valstijos labai klysta manydamos, kad „Pchenjanas tiesiog sėdės ir žiūrės“, neįvardytą Šiaurės Korėjos karinį šaltinį cituoja valstybinė šalies naujienų agentūra.

Jungtinės pratybos ir JAV karinių pareigūnų apsilankymai Pietų Korėjoje pusiasalyje sudaro „karo parodijos“ sąlygas, skelbia KCNA.