A. Antonovas yra sukaupęs 30 metų darbo Rusijos užsienio reikalų ministerijoje patirtį (metus ėjo užsienio reikalų viceministro pareigas), be to, net penketą metų užėmė Rusijos gynybos ministro pavaduotojo postą, primenama svetainėje currenttime.tv.

2004–2011 metais Užsienio reikalų ministerijoje dirbęs A. Antonovas ėjo šalies saugumo ir ginklavimosi reikalus sprendusio departamento direktoriaus pareigas, todėl jam teko dalyvauti ne vienose derybose, kuriose buvo aptariami įvairūs politiniai ir kariniai klausimai, susiję, pavyzdžiui, su susitarimo dėl branduolinio ginklo neplatinimo vykdymu, cheminio ir biologinio ginklo uždraudimo konvencijomis, strateginių puolimo operacijų apribojimu ir priešraketine gynyba. Panašius klausimus jam teko spręsti ir dirbant Gynybos ministerijoje.

Dėl Kryme įvykdytos aneksijos ir Rusijos dalyvavimo Rytų Ukrainoje vykstančiame konflikte A. Antonovas nuo 2015 metų vasario yra įtrauktas į Europos Sąjungoje ir Kanadoje galiojančius stebėjimo sąrašus, o nuo 2015 metų rugsėjo – į analogišką Ukrainos sąrašą.

Ankstesniu Rusijos pasiuntiniu Jungtinėse Valstijose buvo Sergejus Kisliakas. Daugelis politikos ekspertų jo veiklą Jungtinėse Valstijose laiko sukompromituota ryšių su dabartine Jungtinių Valstijų prezidento Donaldo Trumpo administracija.