P. Hanson su musulmonių drabužiu Senate pasirodė norėdama akcentuoti, anot jos, tokių drabužių keliamus saugumo klausimus. Ji susiejo burką su terorizmu.

„Ar stengsitės uždrausti burką Australijoje, žinant, kas darosi su nacionaliniu saugumu?“ – nusimetusi burką teisingumo ministro George‘o Brandiso paklausė ji. Politikei kalbant kiti senatoriai ją pertraukinėjo.

„Terorizmas yra tikra grėsmė mūsų šaliai, daugelis australų jo bijo“, – pridūrė P. Hanson.

G. Brandisas atsakė, kad jo konservatorių vyriausybė tokių planų neturi, ir perspėjo P. Hanson, kad vilkėdama burką ir nebūdama musulmonė ji rizikuoja įžeisti musulmonų bendruomenę.

„Pajuokti šią bendruomenę, speisti ją į kampą, šaipytis iš jos religinių drabužių yra pasibaisėtinas dalykas, ir prašyčiau jūsų apgalvoti, ką padarėte“, – sakė jis.

G. Brandisas iš susijaudinimo drebančiu balsu taip pat pasakė, kad griežtas islamo normų laikymasis, toks kaip burkos nešiojimas, „absoliučiai suderinamas“ su įstatymus gerbiančio piliečio pareigomis. „Šioje šalyje gyvena maždaug pusė milijono islamo tikėjimą išpažįstančių australų ir didžioji dauguma jų yra įstatymus gerbiantys, geri australai“, – sakė jis.

Po G. Brandiso komentaro jo politiniai oponentai iš Leiboristų ir Žaliųjų partijų atsistoję plojo ministrui.

Nepriklausomas senatorius Derrynas Hinchas P. Hanson elgesį pavadino „bjauriu“. „Pauline Hanson išjuokė kai kurių australų religiją ... Ji pasityčiojo iš garbingos vietos (Senato)“, – sakė jis naujienų organizacijai „Sky News“.

Leiboristų senatorius Samas Dastyari apkaltino P. Hanson ekstremizmo kurstymu prastai parinktu laiku, siekiant „pigios antraštės“. „Tą pačią savaitę, kai matėme baltųjų nacionalizmą keliant savo bjaurią galvą mūsų artimiausių sąjungininkų šalyje, – tą savaitę šitoks triukas išlenda Australijos Senate, – sakė jis. – Tai – užgaulu, įžeidžiama, neteisinga.“

P. Hanson išgarsėjo 10-ajame dešimtmetyje, kai perspėjo, kad Australiją gali „užtvindyti azijiečiai“. Po 12 metų pertraukos ji 2014-aisiais grįžo į politiką, šį kartą – nusitaikiusi į musulmonus. Po dvejų metų buvo išrinkta į Senatą kaip dešiniojo sparno partijos „One Nation“ („Viena šalis“) lyderė.

Pirmojoje po sugrįžimo į parlamentą kalboje P. Hanson pareiškė, kad islamas yra „kultūra ir ideologija, nesuderinama su mūsų“ kultūra ir ideologija.

Po naujausio akibrokšto senatorė neatgailavo ir komerciniam radijui sakė: „Ar tai ekstremalu? Taip. Ar tai perteikia mano žinią? Tikiuosi, taip.“