„Jei (Ukrainos prezidentas Petro) Porošenka pamėgins mane išduoti Gruzijai – taip padaryti galima, bet tai bus nesąmonė – tai bus tas pats, kas išduoti (mane) Rusijai“, – pareiškė jis trečiadienį per tiesioginę transliaciją savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

Anot M. Saakašvilio, Ukrainoje jis turi kuklią nuosavybę ir partiją „Naujų jėgų judėjimas“.

Jis taip pat pažymėjo, kad sugrįžęs į Ukrainą jis yra pasirengęs pasiūlyti pokyčių šalyje darbotvarkę.

Liepos 26 dieną Ukrainos prezidentas Petro Porošenka savo įsaku atėmė iš M. Saakašvilio Ukrainos pilietybę. Gruzijos pilietybės jis neteko 2015-aisiais, kai buvo paskirtas Odesos gubernatoriumi.

Rugpjūčio 4 dieną buvo pranešta, kad Gruzijos eksprezidentas atvyko į Lenkiją, o po trijų dienų pats informavo, kad įvažiavo į šalį su Ukrainos piliečio pasu.

M. Saakašvilis buvo pakviestas atvykti į Lenkiją dalyvauti Varšuvos sukilimo 73-iųjų metinių minėjime.

Rugpjūčio 8 dieną, kai buvo minimos devintosios Gruzijos ir Rusijos karo metinės, eksprezidentas lankėsi Lietuvoje. Vilniuje jis pareiškė, kad į Lietuvos pilietybę nepretenduoja.

Rugpjūčio 11-ąją Ukrainos generalinio prokuroro pavaduotojas Jevhenijus Jeninas pranešė, kad M. Saakašvilis į Ukrainos teritoriją galės patekti tik turėdamas vizą.

„Įleisti M. Saakašvilį (kuris dabar yra asmuo be pilietybės, jei nepasitvirtins informacija, kad jis turi trečiųjų šalių pasą) į Ukrainą galima tik (jam) gavus vizą. Bet kokie performansai aktyvistų apsuptyje arba nelegalus sienos kirtimas suteikia šimtaprocentinį teisinį pagrindą patraukti jį administracinėn atsakomybėn, o asmenis, prisidėjusius prie tokio nelegalaus sienos kirtimo – baudžiamojon atsakomybėn (ir po to nesakykit, kad neperspėjom)“, – feisbuke parašė J. Jeninas.

Jis taip pat pridūrė, kad M. Saakašvilis gali apskųsti sprendimą atimti iš jo Ukrainos pilietybę Aukščiausiajam administraciniam teismui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)