„Anksti šį rytą saugumo pajėgos sustabdė du žmones, kurie artinosi prie pietinės sienos (su Egiptu). Vienas iš jų susisprogdino“, – sakoma „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo vidaus reikalų ministerijos atstovo pareiškime.

Vėliau vienas medikas patvirtino, kad per šį retą išpuolį žuvo „Hamas“ saugumo tarnybų narys. Šaltinis nurodė, kad auka yra 28 metų Nidalas al Jaafari (Nidalas Džaafaris).

Liudininkai pasakojo, kad po sprogimo prie sienos buvo dislokuota šimtai saugumo pajėgų narių. Gazos Ruožo saugumo šaltiniai sakė manantys, kad užpuolikas buvo radikalus islamistas.

Islamistų judėjimas „Hamas“ Gazos Ruožą valdo jau dešimtmetį, bet jį nuolat kritikuoja radikalesnės šioje teritorijoje veikiančios grupės. Minimas incidentas būtų pirmas kartas, kai mirtininko taikiniu tampa „Hamas“ pajėgos Gazos Ruože, sakė saugumo šaltiniai.

Neseniai „Hamas“ pastiprino savo pajėgas prie sienos su Egiptu, nes nori gerinti santykius su Kairu.

Izraelis, vienintelė kita valstybė, su kuria Gazos Ruožas turi sausumos sieną, jau dešimtmetį vykdo šios palestiniečių teritorijos blokadą. Kaip teigia izraeliečiai, ši blokada būtina, kad „Hamas“ būtų izoliuotas.