„Saugumas yra mūsų pagrindinis prioritetas“, – kreipdamasis į tūkstančius, susirinkusius prie istorinio Raudonojo forto Delyje, sakė premjeras, Indijai antradienį minint 70-ąsias nepriklausomybės nuo Didžiosios Britanijos metines.

„Ar tai būtų jūra ar sienos, kibernetinė erdvė ar kosmosas – visos srityse Indija yra pajėgi apsiginti, ir esame pakankamai stiprūs, kad įveiktume tuos, kas veikia prieš mūsų šalį“, – sakė Indijos vyriausybės vadovas.

Tokį pareiškimą Indijos N. Modi padarė jau antrą mėnesį tebesitęsiant nesutarimui su Pekinu dėl strategiškai svarbios Himalajų plynaukštės, kur abi pusės yra dislokavusios šimtus karių.

Milžinės kaimynės istoriškai daug kartų nesutarė ir 1962 metais kariavo dėl Indijos Arunačal Pradešo valstijos. Šie ginčai tęsiasi iki šiol.

Indija taip pat įsivėlusi į konfliktą dėl sienos su Pakistanu Himalajų Kašmyro regione. Konfliktas tęsiasi nuo 1947 metų. Indija kaltina Pakistaną siunčiant „teroristus“, kad šie kitapus sienos kovotų su Indijos administruojamos Kašmyro dalies saugumo pajėgomis.