Rusija užgrobė Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį 2014 metais, po faktinės okupacijos sąlygomis paskubomis surengto kontraversiško referendumo, bet šio žingsnio Kijevas ir Vakarų šalys nepripažįsta.

Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FSB) pranešime sakoma, kad minimas ukrainiečių žvalgybos pareigūnas anksčiau šį mėnesį atvyko į Krymą ir esą planavo gadinti elektros linijas pusiasalio pietinėje pakrantėje bei tokiu būdu palikti be elektros dešimtis tūkstančių žmonių. Agentūra pridūrė, kad šis asmuo taip pat ketino sukelti miško gaisrą ir užblokuoti kelią.

FSB nurodė, kad įtariamasis Henadijus Limeška šeštadienį buvo sučiuptas nusikaltimo vietoje, kai esą mėgino sugadinti elektros liniją.

Komentuodama šiuos pranešimus Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) pareiškė, kad šis areštas yra dar viena Rusijos provokacija.

„Rusijos FSB griebėsi dar vienos provokacijos paskelbdama neva sulaikiusi Kryme „SBU agentą“. Manome, kad tokios melagingos naujienos Rusijos specialiosioms tarnyboms reikalingos, kad galėtų bauginti pusiasalio gyventojus, vis dažniau reiškiančius nepasitenkinimą okupacine valdžia“, – sakoma agentūros pranešime spaudai.

SBU pridūrė, kad blogėjant Krymo gyventojų gyvenimo sąlygoms „FSB vėl leidžia „užstrigusią plokštelę“, mėgindamas suversti kaltę Ukrainai ir jos teisėsaugos organams dėl savo paties nesėkmių ir problemų Kryme“.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas savo ruožtu nurodė tikrinantis pranešimus apie neva Kryme sučiuptą ukrainiečių agentą

„Tikriname informaciją ir laukiame atsakymo į mūsų užklausimus“, – Generalinis štabas sakė „Interfax“.