Kaip pranešė vietos pareigūnai, dar daugiau nei 2 tūkst. gyventojų liko be pastogės, o miesto morguose nebetelpa žuvusiųjų kūnai.

Anksčiau naujienų agentūros AFP žurnalistas iš Fritauno pranešė dviejuose miesto rajonuose matęs daug lavonų ir purvo užlietų namų, taip pat kunkuliuojančio purvo upėmis virtusių gatvių.

Kaip informavo Raudonasis Kryžius, kol kas pranešama apie 312 žuvusiųjų, tačiau aukų skaičius dar gali išaugti, nes gelbėtojai vis dar tikrina nuo stichinės nelaimės nukentėjusius sostinės rajonus.

Fritauno Konachto ligoninės morgo darbuotojas Mohamedas Sinnehas (Mohamedas Sinehas) anksčiau AFP sakė, kad čia buvo atvežta mažiausiai 200 žuvusiųjų, tarp jų daug vaikų.

Dėl tokio didžiulio aukų skaičiaus morge visiškai nebeliko vietos, nurodė jis ir pridūrė, kad daug žuvusiųjų kūnų priėmė privatūs morgai.

Vietos žiniasklaida išplatino nuotraukas, kuriose matyti, kaip žmonės, brisdami iki juosmens per vandenį, bando pereiti gatves.

Fritauno gyventoja Fatmata Sesay (Fatmata Sisėj), gyvenanti ant kalvos esančiame Džubos rajone, pasakojo, kad 4 val. 30 min. ją su vyru ir trimis vaikais pažadino jų namelį čaižęs smarkus lietus, o kiek vėliau vanduo visiškai užliejo jų iš molio statytą būstą.

Šeimai pavyko išsigelbėti užlipus ant stogo.

„Mes visko netekome, neturime kur pernakvoti“, – sakė ji.

Vietos žiniasklaida praneša, kad dėl liūčių nuslinko dalis kalvos sostinės Regento rajone.

Tuo tarpu nepaprastųjų situacijų valdymo agentūra informavo, kad pastogės neteko daugiau nei 2 tūkst. žmonių, ir pažymėjo, kad potvynio padariniams likviduoti šioje vienoje skurdžiausių Afrikos valstybių prireiks didžiulės humanitarinės pagalbos.

1,2 mln. gyventojų turintis Fritaunas kasmet per kelis mėnesius trunkantį liūčių sezoną kenčia nuo potvynių, sugriaunančių daugybę būstų ir sukeliančių per nešvarų vandenį plintančių ligų, tokių kaip cholera, epidemijos pavojų.

Jungtinių Tautų duomenimis, maždaug 60 proc. Siera Leonės gyventojų gyvena žemiau skurdo ribos.