Sprogimas nugriaudėjo šios su Iranu ir Afganistanu besiribojančios provincijos sostinės Kvetos vienoje autobusų stotelėje, išpuolio vietoje įsiplieskė gaisras.

Pakistano kariuomenės pranešime sakoma, kad sprogdinimo taikinys buvo patruliuojantis automobilis ir kad per ataką dar kelios mašinos užsiliepsnojo.

„Panaudoti padegamieji sprogmenys. Dėl to užsidegė šalimais buvusios transporto priemonės. Kankinių mirtimi žuvo 15 žmonių, iš jų septyni civiliai“, – sakoma pranešime.

Kariškiai pridūrė, kad 25 sužeistieji, tarp jų 15 civilių buvo sužeisti ir išvežti į kariuomenės ligoninę.

Provincijos vidaus reikalų ministras Sarfrazas Bugti ir vyriausybės atstovas Anwaras ul Haqas Kakaras patvirtino, kad žuvo 15 žmonių, bet nurodė, kad sužeistųjų buvo 32

Sprogimo priežastis kol kas dar nenustatyta, bet vykdomas incidento tyrimas, sakė A.Bugti.

Ataką pasmerkė prezidentas Mamnoonas Hussainas, kariuomenės generalinio štabo vadas Qamaras Javedas Bajwa ir atstatydintas premjeras Nawazas Sharifas.

Šis išpuolis buvo įvykdytas likus dviem dienoms iki Pakistano nepriklausomybės paskelbimo 70-ųjų metinių. Pasak kariuomenės vado, tokiu būdu stengtasi aptemdyti iškilmes.

„Mūsų ryžto nesužlugdys jokie iššūkiai“, – sakoma Q.J.Bajwos pranešime.

Kovotojai anksčiau yra surengę išpuolių Pakistanui minint Nepriklausomybės dieną arba per kitas atmintinas dienas.

Dėl pastarojo išpuolio atsakomybės kol kas niekas neprisiėmė, bet Kvetoje atakų anksčiau buvo surengęs Talibanas ir džihadistųjų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) kovotojai.

Beludžistanas turtingas naftos ir dujų, bet šią provinciją krečia islamo kovotojų smurtas, nesutarimai tarp sunitų ir šiitų bei separatistinis judėjimas.