Peteris Madsenas penktadienį sulaikytas dėl preliminarių kaltinimų netyčiniu nužudymu, nuskendus 40 tonų vandentalpos ir beveik 18 metrų ilgio laivui „UC3 Nautilus“. Jis neigia buvęs atsakingas už 30-metės Kim Wall dingimą; pasak jo, ji iš laivo išlipo anksčiau.

Apie negrįžusį povandeninį laivą pareigūnams pranešė moters vaikinas, nedelsiant buvo paskelbta plataus masto paieška, kurioje dalyvavo du sraigtasparniai, trys laivai ir keli privatūs laiveliai. Karinis jūrų laivynas paskelbė, kad povandeninis laivas buvo pastebėtas plaukiantis, tačiau netrukus nuskendo.

Į jūrų laivyno pagalbos šauksmą padėti rasti laivą atsiliepęs Kristianas Isbakas išplaukė iškart penktadienį ir išvydo vandens paviršiuje esančio laivo bokštelyje stovintį P.Madseną, vilkintį karinę uniformą.

„Tuomet jis nusileido į povandeninį laivą, iš jo išsiveržė kažkokia oro tėkmė, ir laivas ėmė skęsti“, - naujienų agentūrai „The Associated Press“ sakė K. Isbakas.

„(Jis) vėl išlipo į viršų ir liko bokštelyje, kol į jį ėmė veržtis vanduo“, o vėliau nuplaukė į netoliese esantį laivą, tuo tarpu povandeninis laivas nugrimzdo, pridūrė vyriškis.

P. Madsenas pareigūnams tvirtino moterį palikęs saloje Kopenhagos uoste, po ketvirtadieninio pasiplaukiojimo pradžios prabėgus kelioms valandoms.

„Su dideliu liūdesiu sulaukėme žinios, kad Kim dingo, atlikdama užduotį Danijoje“, agentūrai „The Associated Press“ elektroniniu paštu atsiųstame komentare teigė jos šeima.

Švedijoje gimusi 30-metė laisvoji žurnalistė studijavo Sorbonos universitete Paryžiuje Londone ekonomikos mokykloje ir Kolumbijos universitete Niujorke, kur įgijo žurnalistikos magistro laipsnį 2013 metais.

Pasak artimųjų, ji gyveno Niujorke ir Pekine, rašė įvairiems leidiniams, kaip „New York Times“, „The Guardian“, the „South China Morning Post“ ir „Vice Magazine“.

Gelbėjimo laivas „Vina“ šeštadienį darbavosi prie povandeninio laivo iškėlimo. Šis guli dugne septynių metrų gylyje ties pietine Dragioro sala netoli Kopenhagos.

Teoriškai šis laivas gali panirti iki 470 metrų, bet retai neria giliau nei 40 metrų, nurodoma jo svetainėje.

Svarstymas prasidėjo 12 val. Grinvičo (15 val. Lietuvos) laiku. Jei P. Madsonas bus pripažintas kaltas, jam gresia kalėjimas nuo penkerių metų iki gyvos galvos.