Prancūzijos vadovas prisijungė prie tarptautinių balsų choro, raginančio susilaikyti per pasaulinės bendruomenės nerimą keliančią krizę, o JAV prezidentas Donaldas Trumpas keletą dienų žodžiavosi su Phenjanu.

Prancūzija ir kitos JT Saugumo Tarybos narės nori, kad Šiaurės Korėja „nedelsiant imtų laikytis tarptautinių įsipareigojimų ir ilgainiui visiškai, patikrinamai ir negrįžtamai atsisakytų branduolinių ir balistinių programų“, sakoma E.Macrono pareiškime.

Jis taip pat patikino „Prancūzijos sąjungininkes ir partneres regione, kad šiuo metu Prancūzija yra solidari“.

Xi Jinpingas, Šiaurės Korėjos pagrindinės sąjungininkės Kinijos lyderis, ragino D. Trumpą vengti retorikos, kuri kurstytų įtampą, JAV prezidentui sugriežtinus savo perspėjimus Pchenjanui, sakydamas, kad šis stalinistinis režimas „tikrai pasigailėtų“, jeigu imtųsi priešiškų veiksmų prieš Jungtines Valstijas.

D. Trumpo perspėjimai buvo pareikšti, Šiaurės Korėjai pagrasinus leisti balistines raketas per Japoniją link JAV priklausančios Guamo salos Ramiajame vandenyne.

Kinijos užsienio reikalų ministerija nurodė, kad prezidentas Xi Jinpingas ragino JAV prezidentu Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą) vengti „žodžių ir veiksmų“, kurie „blogintų“ ir taip įtemptą situaciją Korėjos pusiasalyje, laikytis santūriai ir siekti politinio sprendimo.

Anksčiau šią savaitę Prancūzija gyrė D. Trumpo „ryžtingą“ poziciją Pchenjano atžvilgiu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)