Apie tai jis pareiškė penktadienį atsakinėdamas į žurnalistų klausimus savo golfo klube Bedminsteryje, Naujajame Džersyje.

Paklaustas, kokios galimybės yra įmanomos sprendžiant klausimą dėl Venesuelos, kurioje kilo pilietiniai neramumai vadovaujant prezidentui Nicolasui Madurui, D. Trumpas atsakė aiškiai nepaneigdamas karinės jėgos panaudojimo tikimybės, rašė britų portalas „The Guardian“.

„Mes turime daug galimybių Venesuelai, ir be kita ko, aš neatmesiu karinės galimybės“, - sakė jis.

Venesuelos prezidentui artimas šios šalies gynybos ministras Vladimiras Padrino D. Trumpo kalbas pavadino „beprotybe“ ir „aukščiausio laipsnio ekstremizmu“.

Baltieji rūmai išplatino pareiškimą, kad jie atmetė N. Maduro prašymą pasikalbėti telefonu su D. Trumpu. „D. Trumpas mielai pasikalbės su Venesuelos lyderiu, kai tik toje šalyje bus atkurta demokratija“, - rašoma pareiškime.

Kaip aprašo „The Guardian“, Venesueloje situacija sudėtingėja ir tampa vis nestabilesnė. Kai žurnalistė perklausė D. Trumpo, ar jo paminėtai „karinei galimybei“ vadovautų JAV, jis atsakė: „mes apie tai nekalbame. Karinė operacija, karinė galimybė yra tikrai kažkas tokio, ko galėtume siekti“.

Toks pareiškimas nuskambėjo po to, kai N. Maduro sušaukė steigiamąjį susirinkimą rinkimuose, kuriuos tarptautiniai stebėtojai pasmerkė, kaip siekį pakeisti šalies Konstituciją tam, kad galėtų įtvirtinti savo valdžią. N. Maduro taip pat privertė palikti pareigas šalies vyriausiąjį prokurorą, Jungtinės Tautos priekaištauja Vyriausybei dėl neproporcingos jėgos prieš protestuotojus naudojimo.

Nors Venesuela turi didžiausius pasaulyje naftos išteklius, jos ekonomika žlugo po to, kai Hugo Chavezas ir vėliau jo įpėdinis N. Maduro vis labiau autoritarinėmis priemonėmis siekė įtvirtinti savo valdžią.