1. Prevencinis karas

Tai yra „ugnies ir įniršio“ variantas. Pastarosiomis dienomis JAV nacionalinio saugumo patarėjas, Herbertas R. McMasteris, iškėlė „prevencinio karo“ galimybę. Idėja remiasi tuo, kad JAV galėtų žaibiškai smogti Šiaurės Korėjos karinei infrastruktūrai, kas atimtų iš šios šalies galimybę atakuoti JAV ir netgi galėtų sukelti perversmą ar sukilimą.

Šio varianto neigiamus padarinius galima nujausti. Šiaurės Korėjos režimas turi po visą šalį tuneliuose paslėptų balistinių raketų, taip pat 8 tūkst. didelio kalibro artilerijos pabūklus, nukreiptus daugiausiai į Seulą (Pietų Korėjos sostinę - red.). Vienas smūgis vargiai nuginkluotų Kim Jong-Uno režimą, o jo kerštas galėtų virsti katastrofa, pareikalausiančia civilių masinių žūčių.

Šiaurės Korėja paleido raketą į Japonijos jūrą

2. Veiksmingas izoliavimas

Egzistuoja teorija, kad JAV ir jos sąjungininkai buvo per minkšti, leisdami Šiaurės Korėjai rengti provokacijas ir nebūti baudžiama. Veiksmingas izoliavimas įtrauktų „proporcingą“ jėgos panaudojimą, t.y., būtų siunčiamos aiškios žinutės, tačiau žemesnio lygio nei prevencinis karinis smūgis. Taigi į kitą tarpkontinentinės balistinės raketos ar branduolinį bandymą būtų atsakyta bandymų aikštelių bombardavimu.

Didžiausia problema yra tai, kad nėra garantijų, kad Pchenjanas jaustų skirtumą tarp ribotų smūgių ir visaapimančio karo, be to, sunku numatyti kaip, vieną kartą pradėta, eskalacija galėtų būti sustabdyta ir ar tai galiausiai nesibaigtų visaapimančiu karu.

3. Pašalinimas

Bandymas nužudyti Šiaurės Korėjos lyderius yra JAV ir Pietų Korėjos bendro karinio plano dalis. Netgi kalbama, kad Pietų korėjiečiai turi specialią, šiam tikslui apmokytą brigadą.

Tačiau egzistuoja tūkstančiai būdų, kaip viskas galėtų pasisukti bloga linkme. Kim Jong-Unas yra vienas iš geriausiai saugomų pasaulio „taikinių“, ir nėra garantijos, kad į jo vietą neateis kažkas toks pat blogas ar net blogesnis. Be to, tai irgi gali sukelti visuotinį karą.

4. Padidintas ekonominis spaudimas

Šiaurės Korėja jau dabar yra labiausiai ekonomiškai izoliuota šalis šioje planetoje, ypač po naujausių Jungtinių Tautų sankcijų. Ir toliau einant šia linkme reikėtų didesnio Kinijos įsitraukimo, tačiau Pekinas baiminasi Šiaurės Korėjos režimo žlugimo.

Kai kurie JAV ekspertai siūlo įvesti sankcijas prieš Kinijos kompanijas, kurios laužo egzistuojantį embargo, tačiau tai gali iššaukti atsakomąsias Pekino priemones bei suskaldyti JAV ir Kiniją itin svarbiu momentu.

Be to, visiškai neaišku, ar šios priemonės lems Šiaurės Korėjos režimo elgesio pokyčius.

5. Grįžimas prie formalių derybų

Šiaurės Korėjos režimas nerodo susidomėjimo grįžti prie šešių pusių derybų, kurios buvo nutrauktos JAV prezidento Baracko Obamos valdymo metu.

JAV pareiškė, kad yra pasiruošusios kalbėti, bet su sąlyga, kad Pchenjanas sustabdys balistinių raketų ir branduolinių ginklų bandymus ir priims faktą, kad derybų tikslas yra galutinis Šiaurės Korėjos branduolinės programos nutraukimas. Tokių sąlygų Šiaurės Korėja nėra pasiruošusi priimti.

6. Įšaldymas

Kinija ir Rusija palaikė siūlymą, kuriuo remiantis Pchenjanas sustabdytų savo balistinių raketų ir branduolinę programą, o savo ruožtu JAV, Pietų Korėja ir jų sąjungininkai sustabdytų karinių pratybų rengimą.

Vienas argumentas prieš šį variantą yra tas, kad jis prilygina Pietų Korėjos gynybinius veiksmus su Šiaurės Korėjos branduolinių bombų iššūkiu pasauliui.

Kol kas nėra aišku, ar naujasis Pietų Korėjos prezidentas, Moon Jae-inas, šį sprendimą palaiko labiau nei jo pirmtakė. Be to, nėra garantijų, kad Pchenjanas šio susitarimo tvirtai laikytųsi.

7. Išanalizuotos derybos

Pagrindinis JAV ekspertas Šiaurės Korėjos klausimu, Siegfriedas Heckeris, kuris lankėsi šioje šalyje septynis kartus ir turėjo galimybę apžiūrėti jos branduolinių ginklų infrastruktūrą, ragina JAV ir Šiaurės Korėjos pareigūnus nedelsiant susitikti.

Jis tvirtina, kad Šiaurės Korėja ir JAV, be jokių išankstinių sąlygų, turėtų sukurti komunikacijos kanalą, nes bet koks neapskaičiavimas gali lemti mažą incidentą, dėl kurio visa situacija gali tapti nebekontroliuojama.