„Gavusios tikslią taikinio buvimo vietą, veikančios įgulos šaudė į imituojamus priešo laivus iš „Bal“ ir „Bastion“ raketų sistemų. Stebėjimą atlikę kontrolės prietaisai patvirtino, kad į visus taikinius buvo pataikyta“, – teigė jis.

„Priešo laivų vaidmenį atliko Baltijos laivyno korvetės, kurių įguloms buvo duota užduotis trikdyti karių komunikaciją ir paleisti raketą į laivyno laivų grupę“, – pridūrė karininkas.

Per pratybas kariai taip pat dalyvavo žygyje ir pakrantėje dislokavo raketų sistemas, patikrino jų galimybes veikti.

Tuo tarpu, dalyvaudamas NATO misijoje atgrasyti Rusiją, Kanados karinis jūrų laivynas į Baltijos jūrą išsiuntė savo fregatą „Charlottetown“, pranešė Kanados gynybos ministerija trečiadienį.

„HMCS Charlottetown“ atvykimas rodo, kad Kanada tebeįsipareigoją tarptautiniam saugumui ir bendradarbiauja prisidėdama prie NATO užtikrinimo, ir atgrasymo priemonių vidurio ir rytų Europoje“, – sakė ministerija.

„Charlottetown“ misija Baltijos jūroje truks šešis mėnesius ir bus antra per pastaruosius trejus metus, pridūrė ministerija.

„Nuostabi „HMCS Charlottetown“ įgula demonstruoja mūsų tebesitęsiantį lyderės vaidmenį pasaulyje tuo, kad prisidedame prie reikšmingos ir ilgalaikės NATO veiklos rytų ir vidurio Europoje“, – sakė Kanados gynybos ministras Harjitas Sajjanas.