„Tikiuosi, kad ponas Sergejus Lavrovas (Rusijos užsienio reikalų ministras - red.) nuspręs pakalbėti su manimi betarpiškai pirmiausiai apie Jungtinių Tautų reikalus, o vėliau ir dvišalius santykius“, - interviu sakė jis.

Kalbėdamas apie dvišalius santykius, W. Waszczykowskis pareiškė: „turime problemą, kuri atsirado dėl 2010 metų balandžio 10 dienos katastrofos (lėktuvo katastrofa, kurioje žuvo tuometinis Lenkijos prezidentas Lechas Kaczynskis - red.). Neturime bendradarbiavimo su rusų tarnybomis galimybės, kad gautume informaciją, dokumentus ar Tu-154M nuolaužas“, - sakė jis.

Kalbėdamas apie naująsias JAV sankcijas prieš Rusiją, o konkrečiai apie susijusias su dujotiekiu Nord Stream 2, ministras nurodė, kad Lenkija remia JAV veiksmus.

Lenkijos diplomatijos vadovas įvertino, kad dujotiekio Nord Stream 1 statyba, kaip ir planuojamas Nord Stream 2 įgyvendinimas yra nukreipti prieš europiečių solidarumą ir gresia dalies Europos energetiniam stabilumui bei saugumui, todėl Lenkija pasisako prieš šiuos projektus.

„Nesutinkame su kai kuriais Europos politikais, kad tai visų pirma tai yra verslo projektas. Ne, tai yra politinis projektas“, - pridūrė W. Waszczykowskis.

Atsakydamas į klausimą apie sutartį dėl amerikietiškų dujų tiekimo Lenkijai W. Waszczykowskis nurodė, kad „linkstame prie dujų importavimo iš JAV konkurencinėmis sąlygomis“.

Paklaustas apie Ukrainoje besitęsiančią krizę, Lenkijos URM vadovas išreiškė nuomonę, kad tai yra konfliktas, iššauktas Maskvos agresijos.

„Nėra jokios Ukrainos krizės, yra Rusijos agresija prieš Ukrainą. Rusija išsiuntė savo kariuomenę, kad užimtų Krymą, Rusija suorganizavo sukilimą Donbase“, - paaiškino ministras.