61 metų politikas buvo suimtas 2016-ųjų lapkritį, jam tebedirbant ministru. Pareigas einantis Rusijos ministrų kabineto narys buvo suimtas baudžiamųjų kaltinimų sulaukė pirmąkart per pastaruosius dešimtmečius.

A. Uliukajevas neigia paėmęs 2 mln. dolerių (1,7 mln. eurų) kyšį – „dėkingumo mokestį“ už vieną sandorį, susijusį su valstybės kontroliuojama naftos milžine „Rosneft“.

Antradienį Federalinių kalėjimų tarnybos automobilis atvežė kaltinamąjį, kuriam paskirtas namų areštas, į Maskvos Zamoskvorecko rajono teismą.

Žurnalistų paklaustas, ar pripažįsta savo kaltę, A. Uliukajevas atsakė: „Na, o kaip jums atrodo? Aišku, kad ne.“

Tyrėjai tvirtina, kad eksministras reikalavo kyšio iš „Rosneft“ ir buvo sučiuptas, kai jam buvo perduoti grynieji pinigai. Visgi kol kas neatskleidžiama asmens, galimai davusio kyšį, tapatybė.

Šaltinių teigimu, A. Uliukajevą sekė ir jo pokalbių klausėsi saugumo tarnyba.

Jei kaltinamasis bus pripažintas kaltu, jam gresia iki 15 metų laisvės atėmimo bausmė.

Antradienį vyko parengiamasis uždaras teismo posėdis, per kurį buvo sprendžiama tolesnė bylos nagrinėjimo eiga.

A. Uliukajevo areštas rusus sukrėtė ir suglumino; esama netgi spėliojimų, kad tai dalis vyriausybės vidaus kovos dėl valdžios, artėjant kitąmet vyksiantiems prezidento rinkimams.

Šiam niekuo neišsiskiriančiam pareigūnui buvo skirta užduotis ištraukti Rusiją iš ekonominės krizės. Jis buvo laikomas liberaliojo vyriausybės sparno atstovu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)