Indonezija ir Rusija praeitą savaitę Maskvoje pasirašė supratimo memorandumą dėl 11 naikintuvų „Suchoj“ mainų į paklausias prekes, sakė Indonezijos prekybos ministerijos atstovas.

„Ši idėja buvo iškelta praeitais metais, o kai kurie žmones siūlė už naikintuvus atsiskaityti mūsų pagrindinėmis prekėmis“, – naujienų agentūrai AFP sakė ministerijos atstovas Marolopas Nainggolanas.

Europos Sąjunga ir Jungtinės Valstijos yra paskelbusios Rusijai sankcijų už kišimąsi į Amerikos prezidento rinkimus, Ukrainai priklausančio Krymo aneksiją ir vaidmens Rytų Ukrainą krečiančiame separatistiniame konflikte.

Tačiau Indonezijos prekybos ministras Enggartiasto Lukita sakė, kad sankcijos, privertusios Rusiją ieškoti naujų importo rinkų, gali būti gera žinia Džakartai.

„Tai galimybė, kurios neturėtume paleisti iš rankų“, – jis praeitą savaitę sakė Maskvoje.

Pagal susitarimą tarp Rusijos valstybinio koncerno „Rostech“, užsiimančio civilinės ir karinės paskirties produkcijos gamyba bei eksportu, ir bendroves „PT Perusahaan Perdagangan Indonesia“ gali būti atvertas kelias tolesnei dvišalei prekybai, taip pat energetikos ir aviacijos sektoriuose, pabrėžė Enggartiasto Lukita.

Kol kas dar neaišku, kada galėtų būti įvykdytas šis sandoris ir kokia būtų jo vertė.

Detalių apie planuojamus barterinius mainus buvo paskelbta prieš S. Lavrovo dviejų dienų vizitą pajėgiausioje Pietryčių Azijos ekonomikoje, prasidėsiantį vėliau antradienį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)